Comunicació

l’illa de robinson

d’el punt avui televisió

Els moviments de Torra, Sánchez i Iglesias, a ’L’illa de Robinson’

Rita Giménez, Jordi Grau, Teia Bastons, Joan Solé i Lola Martínez són els convidats a la taula d’anàlisi d’aquest dimarts

El vídeo del programa ja està disponible a Internet

  • VÍDEO: Primera part de 'L'Illa de Robinson' (26-6-2018). El Punt Avui TV
  • VÍDEO: Segona part de 'L'Illa de Robinson' (26-6-2018). El Punt Avui TV

El president de la Generalitat, Quim Torra, va dir dilluns que creu que l’independentisme ha de tornar a crear un altre 1-O, fent referència, com ha dit en altres ocasions, a una nova finestra d’oportunitat, a un nou moment, que aquest cop si, acabi amb la consecució de la República. Pedro Sánchez, li ha respost aquest dimarts que ell i els independentistes han de passar pàgina del referèndum de la tardor. L’1-O i el dret a l’autodeterminació són el punt central en la negociació del govern català amb La Moncloa.

Aquest ha estat el primer tema de debat aquesta tarda al programa d’anàlisi d’El Punt Avui Televisió. A la taula d’avui hi han participat Rita Giménez, Jordi Grau, Teia Bastons, Joan Solé i Lola Martínez.

L’illa de Robinson també ha comentat la visita de Pablo Iglesias a Jordi Cuixart, el primer líder estatal que ho fa. El secretari general de Podem ha demanat la llibertat dels presos polítics catalans i ha dit també que espera reunir-se amb el president d’ERC, Oriol Junqueras.

El programa ha valorat el nou nomenament de Meritxell Serret. L’exconsellera a l’exili, serà la nova delegada de la Generalitat a Brussel·les. El conseller d’afers exteriors Ernest Maragall ha explicat aquest nomenament i ha anunciat la reobertura de les delegacions de la Generalitat a Suïssa, Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, Estats Units i França. També ha confirmat que d’aquí a un any hi haurà més delegacions que les que hi havia abans del 155.

A la part final del programa, la vicepresidenta de la Plataforma per la llengua, Mireia Plana, ha presentat l’informeCAT 2018, el recull de les 50 dades d’arreu dels territoris de parla catalana com a termòmetre de la llengua. Entre els titulars: el català ha perdut 300.000 parlants habituals a Catalunya en els darrers 15 anys. Però no tot són males notícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.