Comunicació

Escola elitista, però audiència massiva

“Quina gràcia tindria fer sempre el mateix personatge?”, es pregunta l’actriu catalana Georgina Amorós, coneguda pel públic català pel seu paper d’Àlex a Benvinguts a la família. Netflix ha estrenat fa poc la tercera temporada de la sèrie Élite, un fenomen que ha estat vist per 20 milions de comptes de la plataforma i té fans a països com França, Alemanya, Colòmbia, Brasil... Georgina hi interpreta Cayetana, una de les estudiants d’una escola d’elit per a alumnes de famílies molt riques (i alguns de famílies més humils amb beca). Un assassinat a la primera escena de la nova temporada trasbalsa el centre i les vides dels alumnes.

Georgina Amorós (Barcelona, 1998) creu que la varietat “és el maco d’aquesta professió, m’agrada crear personatges que siguin molt diferents de mi”. “Venia de fer una sèrie com Benvinguts a la família, en què el personatge era molt macarra, no tenia res a veure amb la Cayetana. I entremig vaig estar a Vis a vis, que és un món completament diferent. Per mi, com a actriu, és un regal i és molt gratificant tenir l’oportunitat de fer personatges tan diversos.”

Georgina Amorós i tres actors més de la sèrie, Arón Piper, Miguel Bernardeau i Omar Ayuso, van estar a Barcelona fa uns dies per promocionar la sèrie. L’actriu explica que aquesta tercera temporada d’Élite porta canvis: “És distinta, està molt bé que una sèrie es reinventi. És més introspectiva i els personatges viuen més els seus conflictes, no estan tant de festa. Anem més a fons i els personatges tenen un punt més madur, han de prendre decisions sobre el seu futur.”

Miguel Bernardeau, que interpreta Guzmán, destaca que la sèrie “no té tant component de thriller perquè des del principi ja es revela qui és el que mor, no hi ha una recerca”. Fill de l’actriu Ana Duato i del productor Miguel Ángel Bernardeau, Miguel relativitza el fenomen d’Élite: “Per mi és un treball més, que sigui un projecte tan gran no vol dir que sigui el principi ni el final de res.”

Per a Georgina Amorós ha estat una oportunitat única: “Això és una de les màgies de tenir una sèrie en una plataforma com aquesta, abans era impensable que una sèrie teva que fas aquí a arribés a Colòmbia, França, Brasil... i els agradi tant. A nosaltres ens col·loca en un lloc privilegiat no de triar, però sí en comparació a altres actors de la nostra edat que tenen molt talent, però no tenen aquesta sort.”

Omar Ayuso i Arón Piper interpreten Omar i Ander, dos estudiants del centre que mantenen una relació amorosa que ha estat molt ben acollida pels amplis públics de la sèrie. El fenomen fins i tot té nom, que prové d’ajuntar els seus noms: Omander. Els preguntem si pensen que és un símptoma de normalitat, de la diversitat i la llibertat sexual en aquests temps que vivim. “Jo crec, espero i desitjo que sí, estem en el bon camí –respon Omar Ayuso–. Tinc moltes esperances respecte a la nostra generació, perquè ho veig als meus cercles, i en els de les generacions que vénen.” Tampoc cau en eufòries: “La realitat va més enllà dels búnquers que ens creem, perquè jo veig certes comportaments o estudis d’intenció de vot de la gent jove i em sorprenc. Ens aïllem en els nostres amics, referents i cercles i ens pensem que la realitat és aquesta, però el món és molt gran i hi ha moltes realitats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.