Torrent disposarà d'una ràdio municipal a l'espai dels joves de l'edifici Metro

L'Ajuntament demanarà en breu la llicència per poder emetre i crear un mitjà obert a l'activitat global del poble

Segons s'ha sabut per fonts oficials de la municipalitat torrentina, el govern de la localitat portarà a una propera sessió plenària, la proposta de creació d'una ràdio municipal, com a resposta a una reivindicació històrica efectuada en diverses etapes des de la instauració de la democràcia.

Aquesta infraestructura de comunicació serà un dels projectes que albergarà el futur Espai dels Joves a ubicar en la segona planta de l'edifici Metro i per a la qual ja es disposa de projecte concret i de subvenció per a la seua substanciació.

L'emissora es planteja com a un nou servei municipal, regit pels principis d'informació i objectivitat i aprofitarà com a instrument per estimular la participació ciutadana en la vida local.

La intenció de la corporació municipal torrentina, sustentada per la majoria política del PP, és que aquesta nova emissora de ràdio dispose com a mínim d'una programació elaborada amb un mínim del 50% en valencià.

La proposta que es presentarà davant el Plenari, inclou un informe de viabilitat, el certificat de població, un esborrany d'una possible programació i d'estructura de funcionament. Amb aquesta documentació es demanarà, en breu, permís d'emissió davant la Generalitat Valenciana.

Ros i Bresó ho aparcaren

PERE ROSSELL

Des que la ciutat més gran de la comarca de l'Horta va perdre la seua emissora parroquial l'any 1964, la vila no ha disposat, fins ara, de cap mitjà de comunicació d'aquestes característiques. En arribar el temps de democràcia, es va plantejar en diverses ocasions la possibilitat de recuperar una ràdio local. Fins i tot van haver diversos projectes sobre la mesa de treball dels alcaldes socialistes, però cap d'ells es va motivar per aquesta circumstància, i és per això que la iniciativa privada va ocupar diversos espais radioelèctrics, amb poca o nul·la incidència social i ciutadana. Les emissores nascudes a la localitat, han servit sempre per a fer negoci els seus promotors o per donar feina a persones relacionades amb la seua família, de manera eventual. Ara és quan sembla que l'Ajuntament té algun interés en nodrir un projecte municipal de ràdio, i dubte si no hi haurà també algun interés familiar en posar-la en marxa. Pel moment sabem que es presentarà davant el plenari i que ni Ros, ni Bresó els hi va motivar la idea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.