Maria Dolors Genovès, Natza Farré, Maria Escario o el ‘Popap’ de CatRàdio, Premis de Comunicació no sexista 2019
Pilar Aymerich rep el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere
Les periodistes Magda Bandera, Natza Farré, Maria Dolors Genovès, Maria Escario, Emma Riverola i la catedràtica Marta Segarra són els noms propis dels Premis de Comunicació no sexista 2019, que lliura l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). L’entitat també ha premiat el programa Popap, de Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio, l’espai Mujer tenia que ser, presentat per Sandra Sabartés a El Intermedio (La Sexta) i el monogràfic En mans de dones publicat a Fet a Tarragona, entre altres.
El Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere ha estat per la fotògrafa Pilar Aymerich. Els premis es lliuraran divendres al Caixaforum de Barcelona, enguany sota el lema Contra les violències envers les dones.
L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebrarà divendres el seu 27è aniversari amb la Festa dels Premis de Comunicació no sexista 2019 i el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, en la seva cinquena edició.
El Premi de Comunicació no sexista a la Trajectòria professional és per a Maria Dolors Genovès, periodista i historiadora. La resta són guardons que reconeixen “bones pràctiques” en comunicació no sexista.
El Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per analitzar i informar de les conseqüències de la violència masclista ha estat per a Magda Bandera, periodista i directora de La Marea.
Popap, dirigit i presentat per Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio, ha guanyat el guardó “per un programa radiofònic que divulga referents femenins del món digital, científic i tecnològic”.
“Per apropar la teoria feminista a la ciutadania a la Universitat d’estiu de les dones” l’ha rebut l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Universitat de Barcelona, mentre la periodista Natza Farré el recollirà per les seves “informacions d’actualitat en clau d’humor i visió feminista”.
El Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista “per a una opinió en perspectiva de gènere a la premsa generalista” ha estat per Emma Riverola, periodista i columnista a El Periódico de Catalunya, i el monogràfic En mans de dones, de Fet a Tarragona, l’ha rebut per fer “un periodisme de proximitat que visibilitza les dones”.
L’espai televisiu Mujer tenia que ser, presentat per Sandra Sabatés a El Intermedio també ha rebut un premi de bones pràctiques en comunicació no sexista, i així mateix el rep la veterana periodista Maria Escario, periodista de RTVE, com a “pionera en la promoció de l’esport femení a la televisió”.
Finalment, i “per la qualitat en la recerca acadèmica enfocada als estudis de gènere i a la sexualitat”, l’associació ha lliurat un premi a Marta Segarra, catedràtica de Literatura francesa i d’Estudis de Gènere a la UB, i directora de recerca al Laboratoire d’Études de Genre et de Sexualité, a París.
D’altra banda, l’ADPC lliurarà també aquest divendres un guardó especial, el cinquè Premi Margarita Rivière (al rigor periodístic amb visió de gènere), que és per a la fotògrafa Pilar Aymerich.