Comunicació

Lluís Bosch, periodista referent en la nàutica a Catalunya

El director de ‘Náutica y Yates’ mor als 67 anys després d’una llarga malaltia

Lluís Bosch Fontcuberta, un dels periodistes de referència de nàutica en els àmbits català i internacional, va morir dimecres als 67 anys després d’una llarga malaltia. Bosch va estar vinculat al periodisme nàutic des del 1986 i els seus companys sempre el van considerar una vertadera eminència en aquest sector especialitzat. Bosch era el director, en aquesta última etapa de la seva vida professional, de la prestigiosa revista Náutica y Yates. Abans també havia estat director i fundador de les revistes Yates i Náutica del grup MC Ediciones, que finalment es van refundar en una de sola. Va ser el fundador de la Factoria Nàutica SCCL. També havia estat fundador d’una altra revista, Pesca de Altura, i havia fet donacions d’antics exemplars de les seves revistes al Museu Marítim de Barcelona.

En un article de comiat escrit pel seu company Erik Tarrés Lenneryd es relata quina era la personalitat i professionalitat de Bosch fins als seus darrers dies: “En Lluís va ser sempre dialècticament molt combatiu amb tots els companys. Va ser l’ànima del grup de periodistes espanyols que viatjava a totes les proves internacionals. Érem un grup de periodistes que els nostres col·legues dels mitjans internacionals sempre van lloar i fins i tot envejar per la nostra bona relació per molt competidors que fóssim des dels nostres propis mitjans. Sempre vam fer pinya i ell estava al centre. No és casual que el nom del nostre xat professional es digui Amic Lluís!”

L’enterrament serà aquest matí a les 11 al tanatori de les Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia