Comunicació

El zàping

El nou rumb de ‘Gavilanes'

Ja no queda res de la història inicial calcada de ‘Pasión de gavilanes'

Ha tornat Gavilanes a Antena 3 i sembla una sèrie nova. L'escenari és totalment diferent. El misteri central de la primera temporada va quedar tancat i resolt i les tres parelles protagonistes ja es van formar, després dels estira-i-arronses habituals, que és el que aguanta un serial. Ara els han d'inventar nous distanciaments i també nous problemes d'altres tipus per bastir tota una nova temporada. Reinventar-se.

No s'ha buscat, però, un trencament i, de fet, algunes de les trames noves neixen del final de la primera temporada; altres, per ara, només s'intueixen. En tot cas, tot és nou. Ja no queda res de la història inicial, la calcada més o menys de Pasión de gavilanes. El canvi es veu també en la capçalera: s'ha apostat per un negre sobri de fons i la imatge dels actors en lloc dels bucòlics i lluminosos camps de l'any passat.

Els personatges, però, són els mateixos. N'hi ha de nous (el de Mercè Llorens promet més que el d'Adrià Collado, de moment), però els vells continuen quasi tots. L'eix del mal està més definit. Els dolents estan en un bàndol clar, malgrat que també s'apunyalin entre ells. Entre tots, destaca Sofía, que està en el seu màxim esplendor, més malvada que mai, acostant-se amb actituds libidinoses a Fernando. I entre el sextet protagonista, el gir està en dividir el trio de germanes i també el trio de germans, que fins ara sempre feien pinya. De moment, mantenen les parelles juntes, però això no pot durar en una sèrie. Una altra mancança inicial és que no hi ha misteri; l'espectador, en principi, ho sap tot. Però tot just acaba d'arrencar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.