Comunicació

La contra

Algú no sap qui és Gregori?

Tres joves de les Terres de l'Ebre impulsen una plataforma digital per difondre l'oferta cultural i d'oci del territori, i alhora fomentar les relacions entre els seus protagonistes

L'han bate­jat com a Gre­gori perquè és un nom no massa comú (quants Gre­go­ris conei­xeu?). A més, és el patró de Santa Bàrbara i Roque­tes, els pobles d'Anna Zaera i Neus Bar­berà, les impul­so­res d'un pro­jecte de peri­o­disme digi­tal genuïnament ebrenc. Totes dues són peri­o­dis­tes, i, jun­ta­ment amb l'informàtic Robert Roig, han creat una pla­ta­forma per difon­dre l'oferta d'oci i cul­tura a les Ter­res de l'Ebre: la plana web www.​surtdecasa.​cat. “Ens agrada dir-ne pla­ta­forma perquè volem aglu­ti­nar tota l'oferta cul­tu­ral i d'oci del ter­ri­tori, i també dina­mit­zar la cul­tura. Movem infor­mació i volem afa­vo­rir que les per­so­nes que es mouen en aquest àmbit es cone­guen entre elles”, explica Anna Zaera.

El pro­jecte en ell mateix és interes­sant. “Omplim un buit exis­tent”, explica Neus Bar­berà. L'impulsa gent jove que encara no ha com­plit els 30 i vol ser un pro­jecte pro­fes­si­o­nal que agafa com a refe­rent l'experiència de l'agència Time Out. “No volem que siga un hob­bie, volem viure d'això”, afe­gix. Però tant o més interes­sant com el pro­jecte és la manera com l'han publi­ci­tat. “La cre­a­ti­vi­tat és la base de tot, fer alguna cosa que abans no haja fet ningú”, argu­menta Zaera. Aquí és on entra l'amic Gre­gori, un per­so­natge ima­gi­nari que ha cobrat vida pròpia al Face­book, on ja té 1.800 amics. Abans de la web va ser Gre­gori surt de casa, un per­fil de Face­book que actu­a­lit­zen cada tres hores, i tot el mar­xan­datge d'aquesta nova empresa fa referència al per­so­natge en qüestió. Han fet adhe­sius i samar­re­tes, entre altres objec­tes, i no només això, sinó que han acon­se­guit que per­so­nat­ges tan cone­guts com el peri­o­dista Toni Soler, el músic Gerard Quin­tana o l'actriu tor­to­sina Belen Fabra s'hagen posat la seua samar­reta i hagen enre­gis­trat espots publi­ci­ta­ris difo­nent la seua plana web. Estan pen­jats al Face­book i a You­tube. “Hi ha hagut altres ini­ci­a­ti­ves sem­blants a la nos­tra que han anat morint perquè els ha fal­tat una cam­pa­nya que arribés al tei­xit social i juve­nil del ter­ri­tori“, argu­menta Zaera. La per­cepció és que el seu pro­jecte, un nou­nat encara en el pano­rama mediàtic ebrenc, està arre­lant a les xar­xes soci­als, un ins­tru­ment força uti­lit­zat per joves i no tan joves. A la seua web, que actu­a­lit­zen set­ma­nal­ment i que té dotze col·labo­ra­dors fixos, no es limi­ten a expli­car qui­nes fires es poden visi­tar o a quin res­tau­rant es pot anar men­jar; també hi inclo­uen entre­vis­tes i repor­tat­ges, i té una secció específica d'idees on pen­gen arti­cles d'opinió sobre temes tan diver­sos com ara les elec­ci­ons o el silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.