Comunicació

La millor oferta dominical

Presència, Cultura i Sortim es preparen per anar junts abans de final d'any i convertir-se en la millor oferta dels caps de setmana

Presència reforçarà continguts,
i Cultura i Sortim guanyaran lectors

La revista Presència, la capçalera històrica que El Punt Avui distribueix tots els diumenges, es prepara ara per créixer i incorporar els continguts dels suplements Cultura i Sortim. Es tracta d'una aliança de productes (que es farà de manera que cadascun conservi la seva pròpia personalitat) que permetrà als lectors disposar d'una oferta de cap de setmana més completa.

El suplement Cultura, que dirigeix David Castillo, ha estat sempre vinculat al diari Avui, i s'ha convertit en un senyal d'identitat de la premsa en català i del país. Fins ara, es distribuïa tots els dijous només amb el diari Avui. Amb la fusió de les capçaleres i la incorporació a Presència, els continguts del Cultura no només podran ser vistos pels 150.000 lectors que fins ara el Baròmetre de la Comunicació atribuïa a l'Avui sinó pels més de 300.000 que el mateix estudi atorga a la suma dels lectors d'El Punt i l'Avui. Però no només això, sinó que, amb la incorporació al dominical, Cultura arribarà també als lectors dels rotatius que distribueixen Presència: Diari de Balears, El 9Nou i Diari d'Andorra.

A hores d'ara, però, els responsables periodístics dels suplements elaboren la proposta definitiva conjuntament amb el director de Presència, el periodista Joan Ventura, i el més probable és que el suplement Cultura, que tradicionalment no sortia durant el mes d'agost, ja no reaparegui fins a l'octubre, amb el nou format i condicions, sensiblement millors que els actuals. Els lectors del Cultura, en aquests dos mesos d'espera, continuaran trobant la informació relacionada amb les publicacions i editorials catalanes a la secció de Cultura del diari.

Quant al suplement Sortim, que El Punt Avui distribueix els divendres i que es dedica fonamentalment a la cultura tradicional i popular del país, s'incorporarà també a Presència en aquesta nova etapa, però conservant la seva personalitat. A banda d'actes d'agenda, Sortim publica també escapades pel cap de setmana.

Presència, amb els millors continguts culturals i d'actualitat; Cultura, amb tota l'actualitat relacionada amb les editorials i les publicacions en català, i Sortim, amb tota l'oferta lúdica del cap de setmana, configuraran, doncs, una gran oferta de cap de setmana. La incorporació dels dos suplements al dominical coincidirà amb el retorn de Presència al format tabloide, cosa que permetrà als lectors una lectura més còmoda del producte en coincidir en format i dimensions amb els del diari.

Diumenge, el Defensor del Lector

A partir d'avui, i quinzenalment, els lectors d'El Punt Avui trobaran les reflexions del Defensor del Lector, una figura que El Punt va crear el 1995 i que ara trasllada a El Punt Avui. En aquests moments l' exerceix el periodista Pep Collelldemont. El Defensor del Lector pretén obrir canals de participació, protegir i garantir els drets dels lectors i vetllar perquè els professionals treballin d'acord amb els principis editorials i amb les normes ètiques i deontològiques del periodisme català.

El periodista Pep Collelldemont (Sant Feliu de Pallerols, 1938) es va formar professionalment al Diari de Barcelona i al Mundo Diario. Va ser un dels membres de l'equip fundacional d'El Punt i director d'aquest diari entre el novembre del 1982 i el febrer del 1985. El 1990 es va encarregar d'elaborar Les Guies d'El Punt, un recorregut periodístic arreu del Principat, i el 1993 va ser nomenat membre del consell editorial. Els lectors s'hi poden posar en contacte a través dels telèfons del diari o també per correu electrònic [email protected].

A la contraportada, entrevistes

El naixement d'El Punt Avui va comportar, el 31 de juliol passat, la unificació de la majoria de continguts. Ara mateix, l'edició nacional d'El Punt Avui i l'edició de les comarques gironines comparteixen pràcticament totes les seccions del diari, des de la de Punt de Vista fins a les de Política, Cultura, Economia o Societat. A l'edició gironina hi ha una secció –Països Catalans– en què es prioritzen les informacions de les comarques gironines, mentre que a l'edició nacional s'ha creat la secció de Catalunya, en la qual hi ha informacions amb un alt component territorial d'arreu del país. A partir de demà, les dues edicions incorporen també una entrevista diària a la contraportada. Un cop finalitzada la sèrie que aquest estiu El Punt Avui ha dedicat als nombrosos festivals que hi ha arreu del territori, aquesta entrevista ocuparà la contraportada. Es tractarà de combinar l'aparició de personatges públics que estan d'actualitat per algun motiu amb entrevistes a un munt de persones d'arreu del territori que sovint no transcendeixen a l'opinió pública. Al país hi ha molta gent que té coses a dir i que sovint passa desapercebuda. El Punt Avui els donarà cabuda a la contraportada.

El digital camina cap al pagament

Un cop s'han posat en marxa els canvis en l'edició en paper d'El Punt Avui, el grup Hermes afronta ara el debat sobre el futur de l'edició digital. A www.elpuntavui.cat els lectors poden trobar, a banda de les informacions periodístiques que el diari publica en paper, moltes altres informacions de serveis que en el seu camp són les més completes dels Països Catalans, des de la cartellera de cinema fins a l'agenda d'actes poble a poble.

L'edició digital del diari camina decididament cap al pagament, de manera que només podran accedir als serveis i les informacions aquells lectors que s'hi hagin subscrit prèviament. Aquesta fórmula ja s'ha posat en marxa amb èxit aquest agost a l'edició digital del diari esportiu El9 (www.el9.cat) i en els pròxims mesos es traslladarà a la capçalera d'El Punt Avui. Com en el cas d'El9, els lectors podran accedir a totes les informacions previ pagament d'una subscripció molt més reduïda que la de l'edició en paper, ja que els costos d'impressió i distribució es redueixen dràsticament. En el cas d'El9, la subscripció en paper és de 362 euros anuals, mentre que la subscripció digital costa 36 euros l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.