Comunicació

Chanel va obtenir el 4% del vot popular al Benidorm Fest i Tanxungueiras el 70%

TVE fa públics els resultats i recorda que a la classificació final també es tenia en compte les decisions dels jurats demoscòpic i professional

L’emissora pública espanyola demana “respecte” pels membres del jurat tècnic, que va decantar la balança a favor de la cantant cubanocatalana

El gallec grup Tanxungueiras va obtenir el 70,75% del vot popular a la gala Benidorm Fest, molt per davant del 18,08% de la cantant Rigoberta Bandini i del 3,97 de Chanel, tot i que aquesta última es va imposar gràcies als vots decisiu del jurat professional.

Radiotelevisió Espanyola (RTVE) ha fet públics els resultats de les votacions després de la polèmica amb l’objectiu d’“esvair qualsevol dubte” i mostrar que no hi ha hagut “irregularitats” en la final del festival, que tenia en compte també les votacions del jurat tècnic i d’un altre de demoscòpic, format per una mostra de 350 persones representatives de la població estatal.

En total, hi va haver 192.000 vots entre trucades i SMS durant el temps habilitat perquè els espectadors expressessin les seves preferències.

Segons figura a l’acta notarial, rebuda aquest mateix dimecres, als resultats del vot demoscòpic les diferències van ser menors. Tanxungueiras va obtenir el 14,59% dels vots, Chanel el 13,88% i Rigoberta Bandini el 13,52%.

En canvi, Chanel va ser al més ben valorada pel jurat professional, que li va donar 51 vots. Rigoberta Bandini va ser la segona amb 46, Blanca Paloma tercera amb 39, Rayden quarta amb 37 i Tanxungueiras cinquena amb 30.

D’aquesta manera, la cantant catalanocubana va quedar primera cinc punts per davant de la segona classificada, Rigoberta Bandini, i a 6 de les terceres, Tanxugueiras.

La directora de Comunicació i Participació d’RTVE, María Eizaguirre, ha demanat en roda de premsa “respecte” per als membres del jurat professional i ha reiterat el suport “sense fissures” a Chanel com a representat d’Espanya a Eurovisió 2022.

“No creiem que la victòria de Chanel perdi legitimitat per aquests vots. Per guanyar el Benidorm Fest calia ser el primer a la suma. Si s’haguessin produït altres variables, potser no parlaríem d’aquesta cançó com a guanyadora”, ha apuntat.

Sobre de la relació professional que la guanyadora va mantenir en el passat amb la coreògrafa i membre del jurat professional Miryam Benedited, ha considerat natural que es coneguessin perquè treballen en la mateixa indústria.

“El fet que la puntuació [del jurat professional] no coincideixi amb el demoscòpic o el televot no vol dir que hi hagi tongo. Cal respectar les opinions diferents”, ha insistit.

Preguntada per si es va donar alguna “indicació” al jurat perquè guanyés Chanel, Eizaguirre ha respost rotundament que “no”. La directora de comunicació ha defensat la “moral i independència fora de tot dubte” del jurat i ha garantit que va estar lliure de “cap instrucció, amenaça o xantatge de cap mena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia