Comunicació

Girona rep en donació el fons Fraga Rovireta

L’Ajuntament de Girona incorporarà en els seus arxius el fons Fraga Rovireta, que conté majoritàriament documentació generada i aplegada per Josep Rovireta i Pou (1755-1820), un argenter de Girona que va col·laborar amb les autoritats napoleòniques durant la guerra del Francès i va formar part de l’administració francesa de Girona entre els anys 1810 i 1813. El dia 3 de febrer del 2022 es va signar el conveni de donació del fons entre l’Ajuntament de Girona i Carme Fraga i Jou, descendent de les famílies Rovireta i Fraga. En el seu conjunt, el fons aplega documentació generada per diverses generacions de les famílies Fraga i Rovireta. Es tracta principalment de documentació relativa a la gestió del patrimoni, així com documents d’àmbit personal i familiar, com ara escriptures notarials, capítols matrimonials, testaments, vendes, etc. Cal tenir en compte que, després de la retirada de les tropes franceses, Josep Rovireta va ser processat i empresonat per “afrancesat”, el qualificatiu que es dona a les persones que van col·laborar amb les tropes i autoritats napoleòniques.

Durant aquell temps, la seva muller, Florentina Soler, es va ocupar de la gestió del patrimoni familiar i ho va continuar fent després de la seva mort, l’any 1820. El fons recull també documentació dels avantpassats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia