Comunicació

mitjans de comunicació

La CNN preveu “centenars” d’acomiadaments

La fusió de WarnerMedia –matriu del canal de notícies– i Discovery va fer que la primera hagués d’assumir milers de milions dòlars en deute

El canal televisiu estatunidenc CNN ha anunciat aquest dimecres que preveu “centenars” d’acomiadaments en la seva plantilla, incloent-hi col·laboradors, com a part d’unes “profundes retallades” en l’empresa que ja van ser avançats pel seu executiu, Chris Licht.

Licht, en un missatge intern, ha dit que avui s’informaria dels acomiadaments a un “nombre limitat de persones”, sobretot col·laboradors remunerats, mentre que demà es “notificarà als empleats afectats” i a la tarda s’oferiran “més detalls”, segons un article de CNN.

“És increïblement difícil dir adeu a qualsevol membre de l’equip CNN, per no dir a molts. Recentment, he descrit aquest procés com un cop de puny en l’estómac, perquè sé que així ho sentim molts de nosaltres”, diu l’executiu en la seva nota.

Agrega que els acomiadats ho sabran a través d’una reunió en persona o a través de videoconferència “depenent en la ubicació”, encara que no especifica si es refereix dins o fora dels Estats Units, i en la mateixa se’ls informarà de les seves condicions de sortida.

CNN se suma així a altres empreses dependents dels ingressos publicitaris que també han anunciat acomiadaments o congelat les seves contractacions, encara que en aquest cas influeix la situació econòmica concreta de WarnerMedia, la propietària d’aquest mitjà.

WarnerMedia es va fusionar a l’inici de l’any amb Discovery, una operació en la qual va assumir “milers de milions de dòlars en deute” i després de la qual CNN ha pres notables mesures per a reduir costos, com tancar el seu servei de “streaming” CNN+ un mes després de presentar-lo.

CNN, que té uns 4.000 empleats a tot el món, forma part del conglomerat Warner Bros Discovery, que va reportar una pèrdua neta acumulada de 5.260 milions en els primers nou mesos de 2022 i des de començament de l’any ha perdut la meitat del seu valor en borsa.

Encara que la firma matriu no ofereix dades separades de CNN, el mitjà assenyala en el seu article sobre els acomiadaments que continua “tenint beneficis de centenars de milions de dòlars”. A la fi d’agost, S&P Market Intelligence va estimar que els seus guanys enguany baixarien fins a quedar en 956 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia