Comunicació

El zàping

La batalla dels dimarts

Tele 5 ha salvat ‘Tierra de Lobos' i, de retruc, ha acabat d'enfonsar ‘Física o química'

Tant parlar de la gran batalla televisiva espanyola dels dimecres, d'Hispania i els seus oponents –Felipe y Letizia; el Tengo una pregunta que es van inventar amb Belén Esteban; l'esperit de Carmina Ordoñez a Más allá de la vida– i ningú ha parat esment en l'altra batalla de la guerra entre Tele 5 i Antena 3, més modesta, però que al final computa igual: la dels dimarts. I és que Tele 5 no ha pogut enfonsar Hispania com pretenia, però amb els seus moviments de graella sí que ha assolit el seu segon objectiu: salvar Tierra de Lobos. A més, de retruc, ha acabat d'enfonsar Física o química.

El final d'El internado va deixar tocada Tierra de Lobos –un 13,1% de quota– i Tele 5 sabia que era suïcidar la sèrie deixar que competís contra l'estrena d'Hispania. Va anar buscant productes alternatius mentre pensava què feia amb el western. Després d'una setmana sense emetre'l, va estar a punt de relegar-lo a mitjanit, però en l'últim moment va decidir sacrificar Hospital central,, sèrie en què igualment ja és clar que no confiava, i rellançar Tierra de Lobos en una franja amb menys competència: els dimarts. L'hi ha sortit rodó. El western ha recuperat les quotes del 15%, s'ha convertit en líder de la nit (ja ha renovat per una segona etapa), i ha acabat d'enfonsar –amb l'ajuda de House– una sèrie de la màxima competidora que ja estava tocada: Física o química no arriba ara ni al 12%, lluny del 15% de la temporada anterior. La sèrie juvenil està gastadíssima i aquest pot ser l'estoc final. Ha estat la gran perjudicada de la guerra, juntament, és clar, amb Hospital central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.