Comunicació

El documental ‘Ciutat morta' acumula més de 100.000 visionats al web de TVC

Les reproduccions s'afegeixen als 569.000 espectadors que van veure el film el dissabte al Canal 33

El fragment de cinc minuts que no es va emetre per la televisió per ordre judicial ha estat vist més de 300.000 vegades a Internet

  • Cartell del documental 'Ciutat morta'.
  • VÍDEO: Fragment "censurat" del documental

Ciutat morta ja acumulava fins aquest diumenge a la nit un total de 103.021 visionats i 73.562 visitants únics al web de TVC. Els cinc minuts d'emissió que no es van poder veure a la televisió per ordre judicial, han tingut més de 370.000 visualitzacions a Youtube.

Aquestes reproduccions s'afegeixen als 569.000 espectadors que van veure el film durant la projecció emesa per la televisió pública en el programa Sala 33 del Canal 33 el dissabte a la nit. Ciutat morta va assolir una quota de pantalla de quasi el 20% i que va ser el programa més vist del dia.

De fet, ha estat el tercer programa més vist del Canal 33 des del 2005, només per darrera de dues carreres de Fórmula 1 de l'any 2005 i que, en termes absoluts, van reunir davant la televisió menys espectadors.

Ciutat morta es podrà veure pel web de TV3 durant un mes.

El film, dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, denuncia un presumpte cas de corrupció policíal, política i judicial a Barcelona que es remunta al 2006, quan quatre persones van ser detingudes per uns aldarulls que van acabar amb un agent de la guàrdia urbana amb lesions greus per l'impacte d'un objecte.

D'acord amb una primera versió, l'agent havia rebut l'impacte d'un test que havia caigut des d'un balcó, però hores més tard se'n va difondre una altra, segons la qual havia estat per una pedra llançada des del carrer.

Els detinguts per aquests fets van defensar sempre la seva innocència i també van denunciar haver rebut tortures. Un d'ells, Patrícia Heras, detinguda a l'Hospital del Mar perquè havia caigut en bicicleta, es va suïcidar cinc anys després durant un permís penitenciari.

El documental ha estat premiat en una desena de festivals de cinema, entre els quals el de Màlaga, on va aconseguir el primer premi, i el de Sant Sebastià, que li va atorgar una menció especial.

Els directors de Ciutat morta, Xavier Artigas i Xapo Ortega, esperen que l'impacte mediàtic que ha provocat la projecció del documental al Canal 33 permeti reobrir el Cas 4-F per “fer justícia” en un judici en què, segons ells, es va “vulnerar la presumpció d'innocència”.

En una entrevista a RAC1, han afirmat que han deixat de creure amb la justícia però que ara són “optimistes” i espera que es recapituli reobrint el cas.

Els directors han recordat el seu compromís d'alliberar el film a la xarxa a partir del 4 de febrer perquè el projecte “s'emancipi”. “S'ha acabat la pel·lícula. Ara comença la justícia”, han reblat.

A més, han assegurat que les veus contràries no han parlat “perquè no han volgut”. En aquesta línia, han lamentat el missatge del sindicat de policies, a les xarxes socials que qualificava el documental de “fantasia”, una declaració que consideren “lamentable” i “desafortunada”.

Artigas i Ortega han explicat que treballen en un nou projecte sobre la mort “inexplicable” d'un jove africà que va morir la nit de reis de 2012 quan es trobava sota custòdia policial en un centre d'internament d'estrangers. Estem fent una “revisió” sobre la política de control migratori i sobre “el cinisme d'una ciutat que es creu tan moderna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.