cultura

Lleida entra en el Festival de Cinema Espiritual

CaixaForum i la presó projectaran ‘Aprenent a conduir', d'Isabel Coixet

Lleida participarà en la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la projecció de dues de les vint pel·lícules programades durant el festival, que s'esdevé de manera coordinada en vuit municipis catalans: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Vilassar de Mar. També les presons de Can Brians 1 i 2, Lledoners, Quatre Camins, Puig de les Basses i el centre penitenciari Ponent projectaran films del festival, segons va recollir ahir l'agència ACN.

Aquesta és una de les novetats del festival, gràcies a un conveni de col·laboració de la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia. També s'ha augmentat el nombre de sales: la UAB, el Cinema Catalunya de Terrassa i els cinemes Verdi de Barcelona.

Són quatre les pel·lícules que s'estrenen a Catalunya en el marc de la mostra: Falling, d'Ana Rodríguez Rosell; Land of Mine. Bajo la arena, de Martin Zandvliet; Les innocentes, d'Anne Fontaine, i The Vessel. El navío, de Julio Quintana.

Les dues pel·lícules que es projectaran a Lleida són Si Déu vol i Aprenent a conduir. Serà el 17 i el 24 de novembre, a les 19 h, al CaixaForum. Precisament Aprenent a conduir, d'Isabel Coixet, ha estat la pel·lícula escollida per ser projectada als sis centres penitenciaris perquè, segons el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, “serveix per transmetre que el país és divers, però que la convivència entre persones diferents és possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia