El Zoom Igualada s'obre a formats més enllà de la ficció
Una nova secció de documentals s'afegeix a l'oferta de telefilms, sèries, curtmetratges i activitats paral·leles
El Festival Zoom d'Igualada arribarà la setmana vinent a la catorzena edició afegint a la ficció televisiva altres gèneres com ara el documental, una trobada professional i l'exhibició del primer capítol d'una sèrie concebut amb realitat virtual, entre altres propostes. El pressupost del festival aquest any és d'uns 90.000 euros, un 10% més que el 2015. Poc més de la meitat correspon a aportacions de l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona.
La secció oficial del certamen inclourà una desena de telefilms d'arreu d'Europa. Un d'ells, la producció de TVE Cervantes contra Lope, servirà per inaugurar el festival, dimarts. L'espai Zoom Formats obrirà el festival al gènere documental, amb l'estrena d'un treball de la BBC sobre els castells.
El Zoom Kids, que acosta alguna producció als infants de la comarca, proposa Al sostre del món, un film d'animació produït a Dinamarca. Als escolars d'Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí s'hi afegeixen en aquesta edició els de Jorba i Sant Martí de Tous. També es descentralitzen les projeccions i activitats, que es faran en una desena d'espais.
El Zoom celebrarà el tercer Showcase de pilots de ficció a Barcelona i estrena una secció específica dedicada a les sèries, amb l'estrena de la producció islandesa Trapped i d'un capítol de Merlí abans de la seva emissió. Curtmetratges, creacions d'autors anoiencs, una trobada professional i classes magistrals completaran l'oferta del Zoom.
Els premis d'honor seran per a l'actriu Mònica Randall i el Club Super3. Júlia Molins rebrà el guardó Auguri Sita Murt i Merlí, el premi a la millor sèrie.