cultura

AGENDA

BARCELONA

Picasso i l'art romànic

La mostra Picasso i l'art romànic posa el focus sobre dues dates, els anys 1906 i 1934. Són dues dates que marquen la relació de Picasso amb l'art romànic. El 1906, en un moment decisiu de transformació del seu estil, l'artista s'instal·la a Gósol, al Pirineu català. Uns trenta anys més tard, el 1934, visita les col·leccions d'art romànic del que avui és el Museu Nacional d'Art de Catalunya, un esdeveniment àmpliament comentat per la premsa barcelonina de l'època.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Fins al 26 de febrer

www.museunacional.cat/ca/picasso-romanic

BARCELONA

El Meu Primer Festival de Cinema

Es tracta d'un festival internacional de cinema per a nens i nenes entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d'un cinema plural i creatiu tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d'arreu del món i de tots els temps. L'objectiu és entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l'esperit crític. També es fan tallers i activitats complementàries.

Diferents espais

Fins al 27 de novembre

elmeuprimerfestival.com

BARCELONA

Festival de música basca a Barcelona 

EH Sona-Euskal Herria Sona 2016, Festival de música basca a Barcelona arriba la dinovena edició. Aquest any ho fa amb 10 concerts, 3 dels quals gratuïts, i un impressionant espectacle de dansa. Al festival es podrà veure la presentació en directe dels nous treballs de Zea Mays i Willis Drummond, un concert gratuït d'Esne Beltza o la presència d'uns imprescindibles  Doctor Deseo.

 

Diferents espais

Fins al 17 de desembre

www.euskaletxea.cat/ehsona

BARCELONA

World Press Photo, edició 2016

Sota el lema Veure i entendre, World Press Photo 2016 presenta les fotografies que han rebut el prestigiós premi de fotoperiodisme. L'exposició reuneix les 155 fotografies guanyadores i vol obrir el debat sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme.  Les fotografies guanyadores han estat escollides entre les 82.951 imatges que s'han presentat a concurs, enviades per 5.775 fotògrafs de 128 països. Els 45 premis de les vuit categories del concurs han recaigut en 42 fotògrafs de 21 nacionalitats diferents.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Fins a l'11 de desembre

www.worldpressphoto.org

BARCELONA

Exposició ‘Fu la Spagna!'

El suport de Mussolini a Franco i a la insurrecció colpista va ser decisiu per a l'èxit de la Guerra Civil espanyola. El règim feixista hi va enviar avions, vaixells, armes i més de vuitanta mil efectius. La major part dels efectius, amb el temps, van ser destinats al grup que es constituiria per a l'ocasió, el Corpo Truppe Volontarie (CTV), format també per Camicie Nere. Amb motiu del 80è aniversari de l'inici del conflicte, aquesta exposició mostra, juntes per primera vegada, les diverses maneres en què la intervenció va ser representada des de la Itàlia feixista.

Museu d'Història de Catalunya

Fins al 19 de febrer

www.mhcat.cat

CATALUNYA

Torna la Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, organisme que es regeix per un patronat encapçalat per la Generalitat, amb la col·laboració de diverses entitats d'arreu del territori. Aquest any gira al voltant de tres temes: els llegums, arran de la celebració de l'Any Internacional dels Llegums; la cartografia, amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Mapa, i la relació global local, per la celebració de l'Any Internacional de l'Entesa Mundial.

Diversos espais

Fins al 20 de novembre

www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia

SITGES

Exposició ‘Ramon Casas, la modernitat anhelada'

Ramon Casas, la modernitat anhelada és l'exposició central de l'Any Ramon Casas, que aplegarà unes dues-centes obres de l'artista provinents de col·leccions privades i també préstecs de museus de l'Estat i de fora. Les obres s'agruparan a l'entorn de cinc grans blocs temàtics formats per una acurada selecció d'algunes de les produccions més emblemàtiques del pintor barceloní. La narració es veurà enriquida amb un conjunt selecte de realitzacions d'un repertori molt notable de creadors, en els quals o bé es va emmirallar o bé va exercir algun tipus d'influència: Carolus-Duran, Toulouse-Lautrec, Manet, Sargent, Degas, Bastien-Lepage, Withsler, Rusiñol o Sorolla. Aquesta llista estarà complementada pel paper de mestratge que ell va exercir sobre autors de notable importància, com ara Picasso o Julio Romero de Torres, l'obra dels quals també estarà representada en l'exposició.

Museu de Maricel 

Fins al 19 de febrer

museusdesitges.cat/ca/exposicions/futures



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.