cultura

cultura

Òmnium convoca els premis literaris de la Catalunya Nord

La presentació de les obres concursant és oberta fins el 31 de març

Els premis seran concedits durant la Nit de Sant Jordi d'Òmnium a Perpinyà

La vetllada literària catalana de Catalunya Nord tindrà lloc el divendres 28 d'abril 2017 al Palau de Congressos de Perpinyà. Com cada any, Òmnium Cultural de la Catalunya Nord organitza aquest sopar de gala durant el qual els diversos premis literaris són atribuïts.

El premi principal, el Premi Catalunya Nord, dotat de 3000€ per l'Institut d'Estudis Catalans, recompensa uns treballs, estudis o documents per a l'ensenyament del català o pels temes de coneixement de Catalunya Nord o de qüestions que l'afecten, d'una extensió mínima de 100 pàgines.

Entre els altres premis, es destaquen els Premis Joves Escriptors, dotat amb 1 500 € pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals. Aquests tres premis de tema lliure, amb o sense il·lustració són reservat als alumnes de Catalunya Nord repartits en tres categories : alumnes de primària, de secundària i d batxillerat.

El Premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfronterers, dotat amb 1 200 € per la Casa de la Generalitat de Perpinyà, recompensa els articles o treballs en suport paper publicats a la premsa professional, associativa, institucional o universitària com també els treballs de ràdio, de televisió o de premsa digital. Es tracta de treballs que hauran d'haver estat publicats, emesos o difosos en un període comprès entre l'abril de 2016 i el març de 2017.

Els altres premis compten amb el premi Francesc Català de poesia que és dotat de 900€ per Òmnium Nacional amb una extensió d'entre 5 i 8 pàgines i el premi Premi Narració per a Infants, contes per a infants adreçats a joves de 6 a 12 anys d'edat. L'extensió de les obres presentades no haurà d'excedir 6 pàgines l'obra guanyadora serà publicada per la Vila de Perpinyà i distribuïda a totes les escoles bilingües de la ciutat.

Totes les obres presentades han d'ésser inèdites, no presentades a d'altres concursos, sense compromisos d'edició i redactades en llengua catalana. El termini de presentació és el 31 de març 2017.

Les persones que desitgen presentar una obra poden, des d'ara, consultar les bases i obtenir les informacions indispensables sobre la pàgina web d'Òmnium Catalunya Nord.

http://www.omnium-catnord.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia