Art

Cultura

Un camí infinit uneix artistes a Agramunt

Homenatge a Guinovart i Guillem Viladot dels alumnes d’Art de la UdL

Els alumnes del curs Art i Territori de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida (UdL) han fet un dels tallers més esperats de la programació: la construcció d’un camí de tova per unir les fundacions Guinovart i Guillem Viladot, a Agramunt.

Sensafi és el títol d’aquest taller, sota la direcció de la pintora i gravadora vallenca Mon Gomis. Aquesta acció sobre el paisatge urbà s’ha concebut com un homenatge als dos artistes i una aproximació al territori cercant una fusió del concepte d’infinit, molt present a l’obra de tots dos artistes. La directora ha explicat que el camí dibuixa precisament aquest símbol matemàtic, l’infinit, mitjançant la fusió de terra, palla i aigua. Aquests elements eren utilitzats per Guinovart en la seva obra, mentre que el concepte d’infinit formava part de l’obra de Viladot. Segons Gomis, “l’art és infinit, no té fronteres i perdura a través del temps”.

Per construir el camí de 100 metres que separen els dos espais, s’han fet servir uns 3.000 quilos d’argila i 200 de palla que, barrejats amb aigua, han format la tova amb què s’ha construït el trajecte “d’infinits”. Està previst que l’obra aguanti, al terra dels carrers, fins al proper diumenge i, després, es retirarà amb aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia