Commemoració dels Sants Vicents a Corbera

Corbera gaudix, a còpia de flamarades de festivitat, d'un calendari farcit de celebracions. Un fet de bon tros conegut pels pobles de la contornada. Tradicions peculiars i pròpies de la localitat que la identifica i diferencia de les altres.

S'incoa l'any amb la festivitat en honor als Sants Vicents (Sant Vicent Martir i Sant Vicent Ferrer), essent l'única població de la diòcesi que té els dos sants com a titulars de la parròquia.

Tal vegada per ser Sant Vicent Martir patró de sastres i modistes o perquè al gener les temperatures resistixen fredes, els veïns de Corbera s'emproven roba d'abric per a asomar-se i participar en els actes d'aquests dies, preparatius que els clavaris dels Sants Vicents han fargat acuradament durant tot el darrer any.

Fervor religiós i transmissió solemne de costums que han prevalgut en forma de setmana festiva de generació en generació, tenen la culminació el dia 22 de gener quan amb rajades de lluna i en cerimoniosa processó es trau els sants. I en acabar aquesta, és costum entre els veïns del poble assistents sortejar el sant (estendard) i tenir la distinció de poder-se'l emportar durant tot l'any a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.