Patrimoni

patrimoni històric

El rellotge del monestir torna a fer sonar les campanes

Des de dilluns passat al migdia, el rellotge del campanar del monestir de Sant Cugat ja torna a funcionar, després que, des del mes d’abril, les campanes només sonessin en els actes litúrgics a l’església. Es tracta del rellotge més antic de Sant Cugat, i un dels més vells de Catalunya.

La maquinària d’aquest rellotge funcionava a la perfecció fins que va deixar de fer-ho a l’abril passat. Des de llavors, el consistori l’ha estat reparant perquè tornés a marcar les hores amb exactitud. La feina no s’ha acabat aquí perquè la previsió és que a principis de l’any vinent es puguin iniciar els treballs per restaurar el mecanisme original.

Durant la posada en marxa del rellotge, la tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, va voler retre un homenatge a la Penya Regalèssia, que, després d’anys d’encarregar-se del manteniment d’aquest rellotge, ha acabat cedint-ne el testimoni a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia