Cultura popular

Cultura popular

Nadal a mitges a Sant Guim de la Plana

El petit poble de la Segarra no celebrarà el seu popular pessebre vivent per desavinences entre l’organització i l’Ajuntament

Amb un bagatge de 34 edicions és el més veterà que se celebra a les comarques lleidatanes

Sant Guim de la Plana no arriba als 200 veïns. És un poble menut de la comarca de la Segarra que té certa popularitat perquè cada Nadal organitza un pessebre vivent. Fa 34 anys que el representen i és, de fet, el pessebre vivent més veterà que se celebra a les comarques de Lleida. O almenys ho era, perquè l’Associació Marinada ha decidit no organitzar enguany la tradicional representació per desavinences amb l’Ajuntament de la localitat, segons ha informat l’entitat a través d’un comunicat. “Any rere any ens han anat incrementant les exigències i hem arribat a un punt en què la majoria dels membres de l’organització no estem en disposició de tirar endavant l’activitat” ni “d’abordar les tasques que requereix el muntatge del pessebre amb el consistori en contra”, asseguren des de l’associació. Tot i això, des de la Marinada deixen la porta oberta a la possibilitat que l’any vinent es puguin reprendre les representacions, sempre que “l’Ajuntament reconsideri i limiti les condicions als acords pactats el desembre del 2011”.

En el pessebre vivent de Sant Guim de la Plana hi participaven uns 300 figurants i incloïa una trentena d’escenes repartides entre el centre de la localitat i també a l’interior de cases particulars.

Linyola (Pla d’Urgell) també va anunciar fa unes setmanes la suspensió del seu pessebre vivent, de la mateixa manera que el col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, en ambdós casos, però, per la situació política de Catalunya. La població de Sudanell (Segrià) també va decidir l’any passat suspendre el pessebre per falta de relleu generacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona