cultura

Inund’art sedimenta

El festival es considera prou madur i es reformula per programar únicament propostes d’arts visuals en la tretzena edició, de l’1 al 3 de juny a Girona

La 13a edició del festival Inund’art, que tindrà lloc a Girona el cap de setmana de l’1 al 3 de juny, programarà únicament activitats relacionades amb les arts visuals i potenciarà la participació, amb una vintena d’exposicions, cinc instal·lacions al carrer, vuit performances i dos recorreguts sensitius. En total, una quarantena de propostes, així com una desena de produccions pròpies, en les quals intervindran cent cinquanta artistes de diferents disciplines, des de la pintura, el dibuix, l’escultura i la fotografia, a la ceràmica, el vídeo i l’art d’acció. Els organitzadors consideren superat el model amb què va néixer el festival el 2005, quan “calia donar resposta al dèficit cultural que patia la ciutat”, asseguren. En la darrera dècada, valoren que aquesta mancança s’ha superat i que és hora de reformular la mostra per “consolidar-la com un aparador de referència de l’art visual contemporani”. Fruit d’aquest replantejament, es potencia a partir d’aquesta edició “l’art més vivencial, interactiu i participatiu”, una mostra “amb tots els sentits”, com proclama el lema del festival, perquè el públic “participi, experimenti, jugui i senti la cultura”, va dir la directora, Raquel Morón, ahir en la presentació.

Una de les principals novetats seran, doncs, els recorreguts sensitius, que pretenen crear experiències úniques en què l’espectador formi part del muntatge. Aquestes activitats tindran lloc a La Carbonera, amb Nit d’Asil, de la companyia La Nave Va, i al refugi antiaeri del jardí de la Infància, amb la proposta multidisciplinària Lectura al presoner que vaig ser, a càrrec de Pep Aymerich, Antoni Madueño, John Moderno i Raquel Morón. La instal·lació lumínica Projecte Bulb, de Mucab Dansa; Capses, de Laura Guarch, i l’acció de Les Mireies Desig Per(z)ones són altres propostes que inviten a la complicitat.

L’edició d’aquest any, que inaugura la programació de Temps d’Art Girona, amplia la participació amb els instituts de la ciutat, que s’afegeixen a les escoles especialitzades en art, com la d’Olot i l’Escola Municipal d’Art de Girona. Així doncs, alumnes de l’institut Vicens Vives hi participaran amb la instal·lació Empantallats 24?, que es podrà veure al pont de les Peixateries Velles, i l’institut Sobrequés, amb una exposició col·lectiva que inclou vídeo, fotografia i dibuix, a la Casa de Cultura. Altres espais on s’exposaran treballs són la Fundació Fita, els Bòlit de la Rambla i de Sant Nicolau, la Fundació Valvi, les voltes d’en Rosés, el punt de trobada de la Rambla o la plaça dels Mercaders. Així mateix, es manté l’aposta de l’any passat de potenciar el treball en xarxa col·laborant amb La Volta, l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat, l’Institut de les Illes Balears o la Casa de la Generalitat a Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.