L’art urbà, premiat
El premi Pinzell de Cuixart 2018 va guardonar ahir Belin, Alberto de Blobs i Marina Capdevila, a Girona
La capella de Sant Nicolau del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona va acollir ahir al vespre l’acte de celebració de la quarta edició del premi Pinzell de Cuixart. Les trajectòries artístiques en l’escena de l’art urbà de Belin, Alberto de Blobs i Marina Capdevila van ser guardonades.
Nascuda a Falset i reconeguda internacionalment, Marina Capdevila té un estil que es basa en l’ús de l’exageració per distorsionar situacions de la vida portant-les al punt extrem de la ironia. Dos dels seus leitmotivs són la gent gran i la vida quotidiana. Per la seva banda, Alberto de Blobs és considerat un dels artistes d’estil salvatge més actius. Escriptor de grafits, il·lustrador i creador multidisciplinari, ha obert camí en l’art contemporani des dels anys noranta, fusionant tot tipus d’experiències i vinculant el seu art amb les noves tecnologies. Pel que fa a l’artista de Linares, Belin ha fet realitat el seu somni gràcies a una passió que ha esdevingut ofici. Grafiter i escultor, s’expressa sobre murs, paper, tela i ceràmica. Ha exposat a Londres, Dublín, Madrid, Barcelona, Sicília i Los Angeles i ha inspirat artistes urbans de tot el món.
La Fundació Cuixart ha aprofitat l’acte per valorar la tasca, els projectes i les accions culturals que donen visibilitat a l’art i als seus creadors. En aquest àmbit ha premiat La Volta de Sant Narcís, per la dinamització de projectes culturals i pedagògics i la projecció d’artistes i joves creadors des de fa quatre anys. També han valorat l’experiència vivencial de la Trobada Internacional d’Art d’Acció La Muga Caula, amb Joan Casellas i Teresa Ramírez al capdavant, a més de la tasca de gestió de l’art urbà del Festival GarGar i de Mar López-Pinto, Jordi Solsona i Xavier Vilafranca, de la productora Binomic, que han convertit el poble de Penelles en un autèntic museu d’art urbà.