Música

grec

JORDI BORDES

Veïns d’Àsia

El Grec Fes­ti­val d’aquest estiu posa el seu camp base a l’Àsia. Ho fa per tro­bar els ele­ments que con­tras­ten amb els occi­den­tals i també per tro­bar-hi punts de con­tacte amb obres que ager­ma­na­ran artis­tes dels dos cos­tats. El pri­mer exem­ple d’aquests matri­mo­nis el tro­bem ja en l’espec­ta­cle d’inau­gu­ració, en què Oriol Broggi farà una versió d’El poema de Guil­ga­mesh, rei d’Uruk, del 2700 abans de Crist, escrit en unes tau­le­tes de fang loca­lit­za­des en el bres­sol de la cul­tura occi­den­tal, en les fron­te­res matei­xes de l’Ori­ent, entre el Tigris i l’Eufra­tes.

Pel que fa a l’auto­ria asiàtica, des­ta­quen pro­pos­tes com ara Xenos, una core­o­gra­fia a càrrec d’Akram Khan (un autor vin­cu­lat als Ballets C de la B i pre­sent habi­tu­al­ment a la car­te­llera de Bar­ce­lona), i Eun-Me Ahn amb Dan­cing grand­mot­hers, cone­guda popu­lar­ment com la Pina Bausch de Seül. És dansa per a gran públic amb Cloud Gate Dance The­a­tre of Taiwan Pine Smoke. Ðos exem­ples de fusi­ons: Andrés Corc­hero com­par­teix la seva dansa butoh amb Oguri a My neigh­bor sky. I els Tea­tro de los Sen­ti­dos (esta­blerts al Pol­vorí de Montjuïc des del 2003) expe­ri­men­ten noves for­mes tea­trals amb Tang Shu-wing The­a­tre Stu­dio de Hong Kong. A par­tir del clàssic L’art de la guerra de Sunzi cons­tru­ei­xen un dis­po­si­tiu interac­tiu d’unes qua­tre hores de durada al CCCB. A la plaça Mar­ga­rida Xirgu s’ofe­ri­ran acci­ons de nous bar­ce­lo­nins que inter­vin­dran amb la coral Àsia. I es pro­grama un dia de pícnic pel 14 de juliol amb el discjòquei Bollywood ame­nit­zant la festa. Àsia es rei­vin­dica aquest estiu.

FESTIVAL GREC
Del 2 al 31 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.