Arts escèniques

Temporada Alta per la llibertat

El festival de tardor d’arts escèniques fa, un cop més, una aposta reivindicativa de compromís social

La 27a edició del festival d’arts escèniques Temporada Alta (TA), que tindrà lloc del 5 d’octubre al 10 de desembre –a vuit poblacions de la demarcació de Girona i en vint escenaris diferents–, presentarà oficialment la programació completa el 3 de setembre, però ja avancen alguns dels actes confirmats. A més d’iniciar la venda d’entrades de fins a 17 espectacles i concerts, dels quals ja han venut més de 5.000 localitats.

“El compromís de Temporada Alta amb l’actualitat ha estat sempre present en la programació, però en moments com els que estem vivint pren una rellevància especial”, va declarar ahir Salvador Sunyer, director del festival. Per això, la direcció ha decidit “buscar algú jove, que no hagi viscut lluites anteriors a favor de la llibertat d’expressió, i encarregar-li que faci alguna cosa a partir de la idea de la llibertat d’expressió i els seus límits, si és que hi ha d’haver límits”. I l’encàrrec l’han fet al col·lectiu d’artistes liderat per Carla Rovira, amb Laura Bach, Ramon Bonvehí i Pau Masaló. Calla, Hamlet, calla pren com a punt de partida l’essència del dubte del personatge de Shakespeare per obrir un debat sobre els límits de la llibertat en les decisions.

Un altre dels espectacles importants serà Traviata (You deserve a better future), del Théâtre des Bouffes du Nord –espai de referència de Peter Brook–, dirigida per Benjamin Lazar i a mig camí entre teatre i òpera. L’obra s’inspira en un dels personatges femenins més llibertaris, Marie Duplessis, una famosa cortesana francesa que va inspirar la protagonista de la novel·la de Dumas La dama de les camèlies i de l’òpera més rellevant de Verdi.

La companyia anglesa 1927 l’any passat va ser al TA amb Golem. Aquest any tornen amb l’espectacle que els va fer famosos, The animals and children took to the streets, una novel·la gràfica que pren vida gràcies a la interacció entre les tres actrius que l’interpreten i el joc videogràfic creat per Paul Barritt.

L’uruguaià Sergio Blanco és un dels autors de moda i debuta a Catalunya amb El bramido de Düsseldorf, en què reflexiona sobre els límits de l’art, la recerca de Déu i la representació de la sexualitat.

Entrades ja a la venda

Altres espectacles que ja estan a la venda a través de www.temporada-alta.net són: La resposta i Les noies de Mossbank Road, de Sílvia Munt; Slava’s Snowshow, de Slava Polunin; Esmorza amb mi, d’Ivan Morales; El petit príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix; Humans, de Mario Gas; Miedo, d’Albert Pla; a més de concerts com ara els de Maria Arnal & Marcel Bagés, La Festé i La Nit dels Sopa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.