Arts escèniques

La gran família del Fitag

El festival, inaugurat ahir, serà durant cinc dies l’aparador del teatre ‘amateur’

El Fitag va aixecar ahir el teló de la 18a edició amb el millor ambient que podia tenir el festival i omplint de gom a gom, com cada any, el Teatre Municipal de Girona, on va tenir lloc l’espectacle inaugural, Europa. L’obra, interpretada per la companyia Preludi de Cassà de la Selva Cor i Cràdula Teatre de Girona, és un musical en català i anglès que fa una reflexió sobre Europa com a terra promesa, les persones que arrisquen la vida travessant la Mediterrània per arribar-hi i l’actitud que tots nosaltres podem prendre davant d’aquesta situació.

Martí Peraferrer, director del festival, va ser l’encarregat de fer-ne la presentació en una intervenció davant del nombrós públic i les autoritats assistents. Intercalant el català, el castellà i el francès, Peraferrer va tornar a fer èmfasi un any més –i ja en són divuit– que el Fitag és “molt més” i que es viu d’una manera molt especial des de dins. “Som un gran equip involucrat per fer feliços tots aquells actors i actrius que fan un esforç econòmic per venir aquí en aquest pont d’intercanvi cultural. Esperem que visqueu una bona experiència en aquesta ciutat amable que és Girona.”

Lligant-ho amb les moltes històries humanes que es representaran, sense anar gaire lluny l’Europa d’ahir, el director del Fitag va destacar que el mateix festival és un pòsit de casos: com el de Lester, un cubà a qui l’ambaixada espanyola ha denegat el visat, o el de Hatim, un menor d’origen marroquí integrat de fa set mesos que participarà a la coproducció entre el Marroc i Girona programada aquests dies. Concretament, “cinc dies per ser feliç!”, com va reivindicar Peraferrer.

El Festival Internacional de Teatre Amateur té lloc fins dissabte i durant aquests dies un total de trenta companyies de diferents estats (Argentina, Bèlgica, Brasil, Cuba, Espanya, Itàlia, França, Marroc, Mèxic i Xile) representen trenta-quatre espectacles a Girona i deu espectacles més a Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Pere Pescador i Vidreres. Dos d’aquests espectacles són coproduccions del festival: una entre Catalunya i el Marroc (Exercices sur la liberté, que va ser preestrenada diumenge passat a la sala La Cate de Figueres) i una altra entre Andalusia i Catalunya (Los Francisquitos).

LA XIFRA

34
espectacles programats en la divuitena edició del Fitag, que tindrà lloc fins dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia