Altres

L’Any Fabra a Girona

L’Aula d’Escriptura del Centre Cultural La Mercè inaugura avui (19 h) el curs amb una conferència de l’escriptor Ramon Solsona sobre la importància del llegat de Pompeu Fabra per a la creació literària, amb el títol La llengua de l’escriptor. L’acte d’obertura del curs de l’Aula s’inscriu en les activitats commemoratives de l’Any Fabra, organitzades conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat i el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb motiu dels 150 anys del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la seva Gramàtica catalana.

L’acte central de la commemoració de l’Any Pompeu Fabra a Girona serà, però, demà al matí, a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat. La sessió començarà a les 11 h amb els parlaments de les autoritats, i tot seguit el comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra, de la Universitat Rovira i Virgili, entaularà una conversa, moderada per la periodista d’El Punt Avui Eva Vàzquez, amb el doctor en filologia catalana de la Universitat de Girona Francesc Feliu, al voltant del tema Una llengua per a un país.

Un cop acabat el diàleg, la companyia Inútils Mots, Teatre de la Paraula, representarà al mateix Auditori Irla el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra! (12.45 h), i la jornada acabarà amb una visita a l’exposició itinerant Pompeu Fabra. Una llengua completa, a l’espai expositiu de l’edifici Santa Caterina (13.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia