Altres

Tot Pep Iglésias

La Casa de Cultura, seu d’una exposició retrospectiva i de la presentació d’un llibre que recull la trajectòria professional i vital del fotògraf gironí

També s’ha editat un llibre, el novè volum de la col·lecció Quaderns de Fotografia

“Vaig néixer a Girona el 1958 i us vaig dir adeu el dissabte 17 de febrer del 2018. Ha estat prou bé.” Aquesta última frase que va deixar escrita Pep Iglésias i Trias (Girona, 1958-2018) al recordatori del seu enterrament condensa en poques paraules el caràcter vital i el sentit de l’humor que tant van marcar la seva vida i la trajectòria professional d’aquest fotoperiodista gironí que va treballar en mitjans com ara el Diari de Girona, El Punt Avui, El País o La Vanguardia. Ara, tot just vuit mesos després de la seva mort, la Casa de Cultura és l’escenari d’una mostra retrospectiva que el mateix fotògraf gironí va començar a organitzar i amb la qual es vol oferir una imatge global, però alhora acurada, de la seva figura i sobretot de la seva faceta com a fotoperiodista.

D’un fons de cent quaranta mil fotografies que va donar a Inspai , el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, l’exposició, titulada Anacronisme, 1978-2009, està formada per un total de 124 fotografies de diferents formats, en blanc i negre i en color, que es podrà veure fins al 17 de novembre a la Casa de Cultura abans no emprengui un intens programa de les Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona. Un llegat que esdevé un referent del fotoperiodisme de premsa local i de la fotografia freelance que tindrà, a més, un nou volum de la col·lecció Quaderns de Fotografia, que edita Inspai, i que conté unes quatre-centes imatges del seu fons fotogràfic, a més de textos a càrrec d’autors com ara Imma Merino, Eva Vázquez i Eudald Camps. La presentació del llibre tindrà lloc avui, a les 19 h a la Casa de Cultura.

Paral·lelament, durant l’horari d’obertura de la sala es pot participar de manera lliure en l’activitat Emociona’t amb Pep Iglésias: a través d’una sèrie d’autoretrats seus s’hauran de representar les emocions que transmeten les fotografies a qui les mira. També hi ha la possibilitat de crear una història a partir de les fotografies de l’exposició i compartir-les a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona