Sant Boi estrena el seu cinema públic

L'Ajuntament ha invertit quatre milions d'euros en la instal·lació, que defuig el model de les multisales

L'empresa cons­truc­tora muni­ci­pal ha cons­truït les cinc sales del cinema ínte­gra­ment amb diner públic, que es con­ce­ben com a un equi­pa­ment muni­ci­pal més. L'empresa Nictàlia SL, que també ges­ti­ona grans pan­ta­lles i cen­tres comer­ci­als a altres llocs de l'àrea metro­po­li­tana, Andorra i Alme­ria, s'encar­re­garà de ges­ti­o­nar-los. Tenir un cine a la ciu­tat, les sego­nes sales del Baix Llo­bre­gat, era una antiga demanda veïnal des de fa més d'una dècada.

Al cos­tat del cinema, que té en total de 559 buta­ques, s'hi ha cons­truït més d'un miler de metres qua­drats per a boti­gues. A banda de les sales, a la zona, també s'hi han cons­truït 16 habi­tat­ges de renda lliure. El con­sis­tori espera que això ajudi a dina­mit­zar la zona. Està en ple casc antic, però s'hi pot arri­bar des de tot Sant Boi en un màxim de 20 minuts.

«Fins no fa gaire, i en alguns muni­ci­pis encara ara, hi ha una com­petència entre les ciu­tats mit­ja­nes per veure qui la fa més grossa», va comen­tar ahir a les por­tes del nou espai el regi­dor d'Esquerra i mem­bre de l'equip de govern Josep Maria Cer­velló. Es refe­ria a pro­jec­tes com l'audi­tori Atrium de Vila­de­cans, que ha impul­sat l'Ajun­ta­ment veí en els últims anys i que Cer­velló va qua­li­fi­car de «faraònic».

De fet, Sant Boi ha vist des dels anys noranta com al seu vol­tant es pro­mo­vien grans cen­tres comer­ci­als amb mul­ti­ci­nes, com l'Ànec Blau a Cas­tell­de­fels, l'Eroski de Cor­nellà o el Gran Via Dos de l'Hos­pi­ta­let, sepa­rats dels nuclis urbans i als quals se sol anar en cotxe. L'Ajun­ta­ment sant­boià, que té un alcalde soci­a­lista com totes aques­tes altres ciu­tats, també va pen­sar en un gran cen­tre d'aques­tes carac­terísti­ques, que volia ano­me­nar Ciu­tat del Cinema. Però no hi havia pro­mo­tors dis­po­sats a finançar aquesta idea, i final­ment l'opció tri­ada per donar res­posta a la vella demanda veïnal ha estat recu­pe­rar el model del cinema de barri. Sant Boi segueix un camí simi­lar al de Sant Feliu, on una asso­ci­ació va evi­tar que la ciu­tat perdés l'última sala que que­dava al muni­cipi, el Cinema Gui­nart, impul­sant el Cine­Baix, que pro­jecta pel·lícules no sem­pre comer­ci­als, o al del Prat, on la família Mari­mon manté l'única sala que hi ha a la ciu­tat, el Capri, a pesar de la com­petència dels mul­ti­ci­nes del vol­tant.

«Nosal­tres no volem ser una ciu­tat del cinema, volem ser una ciu­tat amb cine­mes», va comen­tar ahir Cer­velló, qui va afe­gir: «El nos­tre model de ciu­tat és una ciu­tat que té de tot i ho té pro­per a la gent.»

Campanya per salvar l'última sala de barri de l'Hospitalet

L'anunci del tancament, el 8 d'abril, del cinema Rambles de l'Hospitalet ha motivat la creació d'una campanya ciutadana a través de les xarxes socials per evitar la desaparició d'aquest cinema, l'últim de barri que funciona a la ciutat. En dos dies, més de 3.500 persones s'han sumat al grup de Facebook que s'oposa al tancament del cinema, que els propietaris atribueixen a la competència de les multisales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.