La bellesa del Canigó, de Marsella a l'Empordà

El Canigó és una muntanya singular i d'una gran bellesa accentuada per la seva proximitat al mar i a les terres planes del Rosselló i l'Alt Empordà. El seu perfil destaca al vessant oriental dels Pirineus, on ja es fonen amb el Mediterrani. I segurament per això el Canigó és més maco des de baix que des de dalt. També és un espai màgic, i si Montserrat és la muntanya religiosa, el Canigó és la muntanya sagrada dels catalans.

I tota la bellesa d'aquest massís es recull en un gran llibre de fotografies de Paul Palau, amb textos en francès i en català dels periodistes Bernard Rieu i Patrice Teisseire-Dufour i publicat per Objectif Sud. Les panoràmiques del Canigó estan fetes des de la mateixa muntanya i des de diferents punts geogràfics de la Provença, el Llenguadoc i l'Empordà. De totes les imatges, en destaquen dues, pel fet de ser poc habituals: la visió del Canigó –de dia i de nit– des de Marsella, a gairebé 300 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.