Llibres

El carnaval i el comerç, a estudi

El setè premi de recerca local de Castell-Platja d’Aro tria projectes sobre aquests dos puntals del municipi

Els guardonats són Carles Torrent i Vilà i, d’altra banda, Josep Víctor Gay i Carlus Gay

El jurat de la setena edició del premi Jordi Comas de recerca local de Castell-Platja d’Aro, impulsat per l’Ajuntament a través de la biblioteca Mercè Rodoreda, ha concedit un doble guardó i ha premiat dos projectes de recerca: El comerç de la sorra, del comunicador i fotògraf ganxó Carles Torrent i Vilà, i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució, presentat conjuntament pels periodistes gironins Josep Víctor Gay Frías i Carlus Gay i Puigbert, pare i fill. El premi està dotat de 4.500 euros i la publicació dels treballs de recerca en format de llibre.

El premi Jordi Comas de recerca local tria projectes inèdits que puguin esdevenir un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i s’Agaró en qualsevol àmbit: geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore, etc. El jurat de la darrera convocatòria el van formar el llavors regidor de Cultura de l’Ajuntament, Lluís Pujol; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles, i el director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. En aquestes moments ja és oberta la convocatòria del 2019, que ha fixat com a data de lliurament de propostes el 5 d’octubre.

El comerç de la sorra, de Carles Torrent i Vilà, pren la platja Gran com a epicentre de tota la revolució comercial del municipi. La sorra es veu com el pol d’atracció i el fonament d’una economia que va fer possible tant el creixement turístic com la configuració de la característica silueta urbana de Platja d’Aro. A partir d’aquí, l’autor vol explicar l’impacte que el comerç ha tingut en el municipi i, de retruc, a tota la Costa Brava.

Pel que fa a El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució, Josep Víctor i Carlus Gay analitzaran els antecedents i les diverses etapes d’aquesta celebració emblemàtica, ja des de finals del segle XIX, fins a arribar al seu format actual i a la seva contribució a la promoció turística del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.