Altres

Bauhaus, només per començar

El Col·legi d’Arquitectes presenta un complet i variat programa d’activitats per al primer semestre a la demarcació

L’arquitecte del nou Museu de la Bauhaus a Dessau enceta el cicle amb una conferència

La maquinària cultural de la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes (Coac) no té aturador. L’entitat presenta un complet i elaborat programa d’activitats per a aquest primer semestre de l’any, que inclou exposicions, conferències i jornades tècniques, entre d’altres. Aquestes accions, una trentena de programades, es duran a terme a les seus de Girona, Figueres i Olot, i també en altres espais de les comarques gironines.

La programació del mes de febrer comença amb una activitat inclosa dins els actes de commemoració del centenari de la inauguració de l’Escola de la Bauhaus. L’arquitecte Roberto González, del despatx Addenda Architects, autors del nou Museu de la Bauhaus a Dessau, farà una conferència a la seu de Girona (13 de febrer). Aquest mes també tindrà lloc, a la sala Rafael Masó de la Pia Almoina de Girona, una de les jornades del Mobile Week Girona amb la conferència Accessibilitat universal i la nova Clínica Girona, per part del despatx PMMT Arquitectura (19 febrer).

Aquest mateix mes, entre d’altres, hi haurà la jornada Revisió urbanística del litoral gironí (21 de febrer), en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer entre el col·lectiu quines són les afectacions concretes del nou pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí.

A la primavera, la sala La Cova de Girona serà la seu de la nova mostra dedicada a l’arquitecta Denise Scott Brown, amb instantànies de Sud-àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia i Califòrnia, llocs que va conèixer i fotografiar (30 d’abril).

Aquest semestre a la sala La Cova hi haurà l’exposició de tots els projectes presentats en la 23a edició dels Premis d’Arquitectura (9 de març) i el 12 de juny tindrà lloc l’acte de lliurament, moment en el què s’obrirà l’exposició dels projectes seleccionats i premiats.

Dins les exposicions d’aquesta primera part de l’any, destaquen les dedicades al carrer de la Jonquera de Figueres (10 d’abril) i a la reconstrucció de l’església de Sant Pere després de la Guerra Civil (19 de juny), totes dues a la delegació de l’Alt Empordà del Coac. A aquesta mateixa delegació s’ha programat una activitat per commemorar el Dia de la Dona amb la conferència Arquitectes pioneres, a càrrec d’Arcadi Pla (6 de març), i també una altra activitat amb els arquitectes més joves per compartir les experiències arquitectòniques a través dels viatges (26 de juny).

Pel que fa a tallers, destaca el que el 30 de març es farà sobre Arquitectura, urbanisme i reciclatge per a infants, amb DLand. Les tres primeres exposicions del cicle continuaran viatjant per la demarcació: Leonardo Finotti: Rio de Janeiro en 20 mirades es pot veure a l’Escola d’Art i Superior d’Olot fins al 28 de febrer. La mostra Entropia i paisatge urbà a l’Índia, de Clara Gromaches, serà a Figueres fins al 29 de març, i, després, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (13 d’abril). Finalment, l’exposició László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames, que recull una mostra del treball de l’autor, es pot veure a Girona fins al 14 de febrer, i el 2 de març viatjarà a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.