cultura

El Tast Tiana arriba a la segona edició incorporant un concurs popular de receptes de cuina

La setmana gastronòmica dels restaurants locals és l'altra novetat d'enguany

Amb la volun­tat de pro­mo­ci­o­nar la gas­tro­no­mia local i els vins de la DO d'Ale­lla arriba la segona edició, aquest dis­sabte, del Tast Tiana. La Catequística de Tiana serà des de les onze del matí fins a les onze de la nit l'esce­nari on els visi­tants podran degus­tar els plats de deu esta­bli­ments i tas­tar els vins dels set cellers que par­ti­ci­pa­ran enguany en la mos­tra gas­tronòmica, orga­nit­zada con­jun­ta­ment per l'Ajun­ta­ment i l'Asso­ci­ació de Comer­ci­ants i Ser­veis Tia­nencs (ACIST).

Una de les nove­tats serà el con­curs popu­lar de recep­tes de cuina obert a tots els tia­nencs. El premi per al gua­nya­dor serà un dinar o un sopar al res­tau­rant Sant Pau de Sant Pol de Mar, regen­tat per la pres­ti­gi­osa cui­nera Carme Rus­ca­lleda. L'altra nove­tat de la segona edició és la set­mana gas­tronòmica, que sis res­tau­rants locals ofe­rei­xen fins al 20 de juny, a par­tir de menús que oscil·len entre els 20 i els 35 euros i que van acom­pa­nyats d'un mari­datge amb vins de la DO Ale­lla. A grans trets, el Tast Tiana 2010 es com­ple­tarà amb la intro­ducció al tast del vi DO Ale­lla, que es farà diven­dres, i dos actes pro­ta­go­nit­zats per cui­ners que es duran a terme dis­sabte. El pri­mer serà una demos­tració i ponència gas­tronòmica a càrrec del gastrònom Tony Bote­lla, amb el títol Plats d'estiu amb pro­duc­tes i vi de Tiana. El segon serà la xer­rada gas­tronòmica que farà la popu­lar Àvia Remei: La cuina cata­lana tra­di­ci­o­nal i els seus bene­fi­cis. El con­curs d'apa­ra­dors dels comerços locals i l'expo­sició Aprèn a con­su­mir amb res­pon­sa­bi­li­tat també for­ma­ran part de la jor­nada.

El regi­dor de Pro­moció Econòmica i pri­mer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), va mani­fes­tar que «en temps de crisi com aquests cal reforçar el pano­rama local», i es va mar­car com a repte que el Tast Tiana 2010 «acon­se­gueixi atraure visi­tants de fora de Tiana, apro­fi­tant la pro­xi­mi­tat amb Bar­ce­lona».

PARTICIPANTS

RESTAURANTS
L'avi Mingo
El casal de Tiana
L'Olivet
Can Roca
Les terrasses de Sant Romà
Can Marc
Mas Blanc
Mas Corts
PASTISSERIES
Forn i pastisseria Aixelà
Forn Solà
CELLERS
Joaquim Batlle
Parxet
Mas Pellicer
Alella Vinícola
Alta Alella
Serralada Marina
Roura
TALLERS I XERRADES
Introducció al tast del vi DO Alella
Plats d'estiu amb productes del Maresme i vi de Tiana
La cuina catalana tradicional


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia