Patrimoni

La mina d’en Negrín, a la Vajol, catalogada com a BCIL

La mesura permetrà a l’Ajuntament afrontar-ne la divulgació

Can Feliu de Camallera també és catalogada

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acordat la catalogació de dos edificis amb història a la comarca: la mina Canta (coneguda com a mina d’en Negrín), a la Vajol, i la masia Can Feliu, a Camallera, obtenen el segell de bé cultural d’interès local (BCIL). A la Vajol, l’alcalde, Joaquim Morillo, explica que la catalogació obre la porta a l’Ajuntament per acollir-se a futures convocatòries i plantejar la divulgació d’aquest edifici on es va emmagatzemar, abans de l’exili, el tresor de la República (reserves d’or del Banc d’Espanya i quadres del Museu del Prado). Mentrestant, l’Ajuntament segueix programant actuacions per mantenir i millorar l’estructura.

Morillo explica que després de la reparació de la coberta, l’any passat, aquest any es dedicaran 32.000 euros (a través d’una subvenció de la Diputació) a arreglar tancaments i finestres i instal·lar il·luminació exterior. En l’estat actual, la mina no es pot visitar. Tot i això, Morillo avança que, un cop arreglats els tancaments, s’estudiarà que les visites en grup que pugui fer el Museu de l’Exili (Mume) incloguin la possibilitat d’entrar a l’edifici.

Casa pairal a Camallera

A Camallera, el Consell Comarcal ha acordat també la catalogació com a BCIL de Can Feliu. En aquest cas, es tracta d’una masia privada, una casa pairal documentada des del 1319, habitada encara avui per la família dels descendents de la nissaga Feliu. El propietari actual, Rafael Poch de Feliu, va ser l’impulsor, juntament amb el suport de l’Ajuntament de Camallera, de la iniciativa de sol·licitar la catalogació d’aquesta masia històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.