cultura

Guardó europeu per al turisme cultural de Tossa

Un ens de la UE li dóna el tercer lloc per la difusió de la cuina del país i el patrimoni

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha rebut un guardó europeu per la seva tasca de difusió de la cuina del país i del patrimoni immaterial. Tossa ha estat distingit en el tercer lloc en el premi europeu de Turisme Cultural, que va atorgar divendres passat a Guimarães (Portugal) la Xarxa Europea de Turisme Cultural (ECTN, per les sigles en anglès).

Aprofitant que ahir era el Dia Mundial del Turisme, l'Ajuntament va voler fer un acte per informar d'aquest guardó, que significa “un reconeixement a la feina feta per molta gent, restauradors, comerciants, entre d'altres, en turisme gastronòmic”, explica la regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida, TU).

L'Ajuntament havia presentat la candidatura en els Premis Europeus de Turisme Cultural 2016 i era una de les 23 propostes presentades. Hi presentava, com a bagatge, el fet de tenir un restaurant Michelin (Can Simón), la marca de productes de pastisseria Tossa Dolça o les campanyes del Cim i Tomba i dels fideus a la cassola. El primer premi se'l va endur el Museu de la Reserva de Turaida (Vidzeme, Letònia) i el segon va ser per a la Biennal d'Art Contemporani de Salònica (Grècia).

A l'acte al mirador de la Minerva hi van assistir Pujals; el director del futur museu de la cuina catalana a Can Ganga, Jordi Tresserras; la directora de l'oficina de turisme, Anna M. Colomé, i l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU).

Itinerari amb degustació de productes

El futur museu de la cuina catalana, amb seu a Can Ganga, al barri de pescadors de sa Roqueta, oferirà un itinerari amb degustació de productes; el Tossa Food Tours, nom amb què es coneixerà l'itinerari, podria estrenar-se el juny del 2017. El recorregut per una desena d'establiments inclourà la visita a una carnisseria i a una pastisseria, entre altres coses, i la visita al museu de Can Ganga, una casa del segle XVI. Jordi Tresserras serà el director del museu, que inclourà un centre de recerca interuniversitari en cultura i turisme coordinat per l'Ajuntament i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (Lab-pact) de la UB, dirigit per Tresserras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Gilberto Santa Rosa: la salsa autèntica

sant feliu de guíxols
Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel
el "triumvirat" històric de Dagoll Dagom

“No trobaràs cap Netflix que els interessi "La memòria dels Cargols”

Barcelona
Música

Els interludis florals d’Orella d’Ós

matadepera
música

El Cruïlla obre quatre dies de música i comèdia al Parc del Fòrum

barcelona
cultura

L’antiga muralla medieval de Sant Francesc de Valls rep 2,8 milions dels fons europeus

valls
crònica

El lloc ideal perquè parlin i cantin les iaies

VILAÜR
música i salut

Els projectes ‘Vibrem’ i ‘A tocar’ utilitzen la música com element terapèutic

Girona
Cultura

Mor Bruno Zanin, protagonista d’‘Amarcord’ (1973) de Federico Fellini

ARTS ESCÈNIQUES

Núria Plana, nova directora de l’Institut del Teatre