cultura

Cultura

Documental, premi de periodisme i espectacle

L'agenda de l'Any Prudenci Bertrana inclou actes que recullen les diferents facetes del personatge

“L'art, satisfeta la gana, satisfeta la set, el cos calent i l'ànima tranquil·la, és el primer que necessita l'home.” Aquesta és una de les frases que apareixen al documental sobre la vida i l'obra de Prudenci Bertrana, que veurà la llum el 20 d'abril i que recull diverses entrevistes amb personatges del món de la política i la cultura vinculats a la commemoració. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila, són dos dels convidats. Prèviament al documental, del qual ahir es va poder veure un tastet, la data escollida per donar el tret de sortida de l'Any Bertrana és el 19 de gener. El Teatre Clavé estrenarà l'espectacle literari i musical Més Bertrana, més!, amb música a càrrec de la Cobla de Girona i Anna Farriols Cruells, i lectura de textos d'Aurora i Prudenci Bertrana, i projecció d'imatges.

La presentació de l'Espai Bertrana en el marc del nou Arxiu Històric Local, el 20 d'abril, serà un altre dels actes destacats. El mateix dia, a més, s'entregaran els premis literaris de Sant Jordi, que inclouran per primera vegada la modalitat de relat periodístic que portarà el nom de l'escriptor. Tordera, a més, serà el poble amfitrió el mes de novembre del lliurament dels premis de la Mostra Literària del Maresme.

El teixit social i cultural del municipi participa activament en la programació de l'Any Bertrana. El grup de teatre amateur ACR Pere Cot representarà l'obra La dona neta; en el marc de la Fira del Ram, que se celebra al parc batejat amb el nom del personatge, hi haurà estands de divulgació i informació al voltant de la figura de Bertrana. Durant la diada de Sant Jordi es faran lectures obertes de textos en la fira organitzada pel Cercle d'Història de Tordera. Finalment, s'hi incorporen conferències, xerrades a les escoles i itineraris guiats per diversos escenaris de l'autor i no es descarta incorporar a l'esdeveniment altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia