Arranca un nou curs del Voluntariat pel Valencià a Xàbia

Un projecte posat en marxa pel departament de Normalització Lingüística que impulsa no sols la pràctica del valencià sinó que també ofereix la possibilitat de conéixer aspectes diversos de la cultura, la història i la geografia local. Igual que en les anteriors edicions, aquest programa, que compleix el seu quart any, inclou excursions de caràcter cultural, conferències i actuacions musicals que serveixen de trobada entre els voluntaris i els seus alumnes.

Durant la primera cita, celebrada dimarts a la casa de cultura, els participants entorn d'un deliciós berenar van conéixer les activitats previstes per al nou curs. La primera, el 21 de novembre, serà una excursió a València per visitar l'exposició de Sorolla Visió d'Espanya. També s'hi visitarà el Museu de la Beneficència, que alberga un conjunt de peces i joies iberes, entre les quals hi ha l'autèntic Tresor de Xàbia, i l'excavació arqueològica de l'Almoina.

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Quica Gil, de la reunió a més van sorgir interessants idees i propostes per a enriquir encara més aquest projecte cultural. A més d'establir la Casa de Tena com a seu i lloc de trobada entre els participants, es va plantejar crear un fons bibliogràfic i incrementar les activitats reunint-se tots una vegada al mes.

El Voluntariat pel Valencià és un projecte que posa en contacte persones que volen aprendre el valencià amb voluntaris disposats a practicar amb ells. D'aquesta manera, es facilita el coneixement dels costums locals i l'aprenentatge de la llengua d'una manera còmoda i relaxada a través de la conversació i d'un contacte humà.

Entre els voluntaris hi ha professors, jubilats, ames de casa, administratius, i entre els aprenents hi ha residents procedents de països com Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, França, Guatemala, Holanda, Suïssa o Bèlgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.