cultura

festes i tradicions

carnaval

Els nens es fan els amos del carnaval de Solsona

Centenars d'infants surten a celebrar el seu carnestoltes i fan la penjada del ruc

Els nens i nenes de Solsona van rebre ahir les claus de la ciutat i, per un dia, es van apoderar del carnestoltes. El carnaval infantil de Solsona reprodueix en un sol dia tots els actes de la popular festa. Centenars de persones, sobretot famílies, van rebre el rei Carnestoltes, van veure les carrosses a l'avinguda del Pont –amb la Miss Forastera de Fora tancant la comitiva– i van gaudir dels ballets i el sermó a la plaça Major. Com cada any, el sermó es va fer amb la col·laboració d'alumnes de les escoles de la comarca. Ple de crítica i sàtira, el text va fer referència a polèmiques locals com ara l'endarreriment en les obres de l'escola El Vinyet o la dimissió del president d'Aigües del Solsonès, Joan Solà, però també hi va haver crítiques per a Donald Trump.

El punt àlgid va arribar amb la tradicional penjada del ruc entonant la cançó A Solsona, bona gent, mentre veien pujar l'animal de cartró pedra penjat del coll. Tot i que ja es van presentar oficialment diumenge, el carnaval infantil també va ser el marc de l'estrena dels nans xics, que s'han pogut construir amb una campanya de mecenatge.

Gironella vol “desordre”

Al Berguedà, Gironella va presentar ahir el seu carnestoltes, que se celebrarà del 2 al 5 de març. Així doncs, l'organització opta un any més per muntar el carnaval una setmana més tard que la resta de municipis per atraure públic. A més, el regidor de Festes assegura que serà un carnestoltes “diferent” i “buscarà el desordre i trencar esquemes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia