cultura

teatre

refugiats

Teatre per remoure consciències

Argentona ofereix la preestrena de ‘Welcome' una obra dirigida per Josep Rodri que tracta del drama dels refugiats

L'espectacle, que es farà per diversos indrets del poble, busca interaccionar amb l'espectador

Remoure consciències és un dels objectius del darrer muntatge teatral dirigit per Josep Rodri i a càrrec de la companyia Amebeu Teatre. Amb el títol Welcome, es vol sacsejar l'espectador sobre un dels temes més crus i de més actualitat dels últims anys: el drama dels refugiats. Argentona serà on es farà la preestrena del muntatge els dies 7, 8 i 9 d'abril en horari nocturn. L'espectacle, que serà itinerant i a l'aire lliure, es farà per diversos indrets del poble, començant a l'antiga fàbrica Velcro.

“Intentem que l'espectador es posi a la pell dels refugiats”, va explicar Josep Rodri durant la presentació del muntatge que es va fer a Argentona. El director de l'obra també va assenyalar que serà un espectacle multidisciplinari “on aniran passant coses” i tindrà com a protagonistes el teatre, la dansa, els vídeos, projeccions i la música en directe. En total, seran una vintena de persones les que donaran vida al muntatge entre actors, músic, ballarins i voluntaris. “És una obra que necessita el públic”, va manifestar Rodri, que va definir la proposta artística com “un viatge en què l'espectador es transformarà en un refugiat i podrà experimentar els sentiments que tenen davant circumstàncies com el fet que les separin de les seves famílies”, va avançar el director sense voler donar-ne més detalls.

Segons Rodri, la idea de dur a l'escena aquesta representació va començar al 2006, quan ell mateix va fer un viatge a Síria. “Era un país extraordinari: la gent ballava i cantava pertot arreu”, va recordar. Amb aquest espectacle, no és el primer cop que Rodri i la seva companyia posen damunt la taula representacions colpidores sobre els drames que han afectat l'ésser humà. Un exemple clar va ser el 2003, l'aclamada Morir a Bagdad, en què es retratava sense embuts la cruesa de la guerra de l'Iraq. Aquell any va ser quan es va crear Amebeu Teatre, els espectacles de la qual tenen com a denominador comú la participació tant del públic com de grups d'intèrprets provinents del teixit cultural de les ciutats on es representen les diferents creacions. A més, la companyia treballa a escenaris escollits expressament per a cada espectacle. Després d'Argentona, Welcome es farà a Olot, i ja es parla del festival Temporada Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia