Faran visible una de les sitges trobades en la reforma de la plaça vella de Falset

Una de la seixantena de sitges descobertes sota el paviment de la plaça Àngel Marquès de Falset –en obres des del mes d'agost passat–, que presenten diverses dimensions, es farà visible als vianants.

Per dur a terme aquesta comesa, la sitja en qüestió –i que amb dos metres de profunditat és la més gran de totes les que s'han trobat– ha estat completament buidada. A través del vidre que s'instal·larà a peu de plaça, els vianants podran veure l'interior de la cavitat. Per realçar-ne els detalls, s'instal·larà un sistema d'il·luminació amb LED. I a més a més, també un sistema de ventilació forçada per evitar-ne la condensació.

Pel que fa la resta de sitges que no es van veure afectades per les obres, es conservaran sota terra amb grava no compactada.

La reforma de la plaça Àngel Marquès i el carrer Bonaventura Pascó ha suposat una inversió de més de 400.000 euros, que ha esta sufragada amb diners del fons estatal d'inversió local. Les obres de reforma que es preveu que quedin enllestides el proper mes de gener, han consistit a modernitzar les xarxes de serveis públics i substituir la pavimentació. El projecte ha inclòs els treballs arqueològics que ha dut a terme una empresa especialitzada i que han permès descobrir i documentar la troballa de la qual no s'ha donat cap interpretació, tenint en compte que es tracta de la plaça vella de la vila que data del segle XIII.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.