Art

Cultura

Torna l’art audiovisual amb el Fade Festival de la Cellera

Hi participaran una trentena d’artistes de diferents nacionalitats que portaran a terme més de vint actuacions

Durarà cinc dies, del 28 de juny al 2 de juliol, i tindrà un final de festa a la piscina d’Osor

Durant una setmana, el Fade Festival tornarà a portar a la Selva actuacions audiovisuals, instal·lacions sonores i visuals en els espais més peculiars de la Cellera de Ter, vinculant la tecnologia amb la ciència i l’experimentació artística. Concretament serà del 28 de juny al 2 de juliol quan a la petita població selvatana se celebri la novena edició del Festival d’Art Digital i Electrònica. El Fade Festival és una iniciativa de l’Associació Cultura Elèctric.

En aquesta edició s’ha reforçat, d’una banda, la presència d’artistes del territori amb la creació de diferents instal·lacions audiovisuals, així com l’actuació de dos DJ locals (DJ Dani Peracaula i DJ Adam Mahmood). També inclou la presència de creadors reconeguts a nivell internacional, com l’Orquestra Electrònica del Vallès, presentant el seu espectacle Màquinesh trio; el duet italià Persus Nine & Loon, o també l’estudi de recerca audiovisual Playmodes. A més a més, també passaran pel festival dos col·lectius destacats de l’escena catalana: uns són el Tecno Ateneu Vilablareix, que hi participarà amb la seva pantalla gegant LED it big, mentre que el col·lectiu d’Ex Abrupto presentarà Sollemnitas, una selecció de peces de videoart. També passaran pel festival artistes com Alex Pallí (Nuboläris) amb el pictomapping del famós quadre El jardí de les delícies, el directe de Bofirax o el duet Monocrom, un diàleg entre música acústica i música electrònica.

Com a novetat, aquest any el Fade es fa extensiu a Osor, poble veí de la Cellera de Ter, on el diumenge 2 de juliol tindrà lloc la primera festa a la piscina, amb performances i actuacions musicals durant tot el dia. Un any més el festival no ha volgut deixar de banda la part lúdica i divulgativa dins les seves activitats. Per això s’han programat una sèrie de xerrades i tallers dirigits a tots els públics, amb la participació, entre altres, d’Ignasi Ribas, de l’Institut de Ciències de l’Espai, amb la seva xerrada sobre exoplanetes, titulada Cercant una nova La Terra, així com la participació de dos joves cellerencs relacionats amb la robòtica i la intel·ligència artificial a la xerrada Joves a la butaca. En l’apartat de tallers per a mainada hi destaca la col·laboració amb el Festival Ludivers, amb el taller Plus Plus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.