Patrimoni

Nous elements per interpretar la vil·la romana de l’Espelt

Una zona propera al nucli de l’Espelt, a Òdena, conserva les restes d’una explotació agropecuària d’època romana que va ser habitada fins al segle VI dC. Després, va ser abandonada i va quedar sepultada durant segles sota terres de conreu.

A mitjans del segle passat, es va constatar la seva existència i l’Ajuntament d’Igualada va comprar els terrenys, en què s’han fet diferents excavacions.

Els ajuntaments d’Òdena i Igualada han impulsat unes actuacions de millora a la vil·la romana i el seu entorn que es van presentar ahir. Nous plafons expliquen la importància que tenia la vil·la, una de les quatre que hi havia a l’actual Conca d’Òdena i que depenien de Sikarra, l’actual Prats de Rei, com explicava, ahir, l’arqueòleg Xavier Bermúdez.

Els elements informatius inclouen codis QR a través de què els visitants poden accedir a recreacions virtuals de la vil·la en la seva època de plenitud.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia mostra en una exposició alguns elements trobats a la vil·la, com ara un plat de vidre, llànties d’oli i un dau d’ivori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.