Patrimoni

exposició fotogràfica

Una col·lecció de fotografia per al segle XXI

El CRDI celebra els vint anys amb una carpeta d’autors contemporanis

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona ha reunit en una carpeta curosament editada l’obra fotogràfica d’una quinzena d’autors contemporanis de la seva col·lecció. La publicació, que veu la llum amb motiu del vintè aniversari del centre, va ser presentada ahir a l’Arxiu Municipal de Girona pel cap de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions, Joan Boadas, acompanyat de l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Carles Ribas.

Col·lecció de fotografia contemporània 2004-2016 aplega en forma de quaderns estotjats en una carpeta de gran format una selecció del fons de fotografia contemporània que ha reunit el CRDI, en estreta col·laboració amb Foto Colectania, des de l’any 2004. Els quinze fotògrafs (gironins i catalans sobretot, però també de l’Estat espanyol), han estat convidats al llarg d’aquest temps a inspirar-se en la ciutat de Girona per al seu treball. El resultat són unes imatges espectaculars, que defugen el relat pintoresc i aprofundeixen en una poètica dels marges, les evanescències i fins i tot en relats alternatius que flirtegen amb la ficció. Els fotògrafs, un per a cada any, són Josep M. Oliveras, Jordi S. Carrera, Vari Caramés, António Júlio Duarte, Manel Armengol, Joan Fontcuberta, Carlos Pérez Siquier, Txema Salvans, Bleda y Rosa, Isabel Muñoz, Ferran Freixa, Manolo Laguillo, Marcel Font, Juan Manuel Castro Prieto i Israel Ariño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia