Patrimoni

Restauren l’accés a l’ermita de Sant Climent, a la serralada de Marina

El Centre Excursionista de Badalona reprèn el treball iniciat fa dècades

Volen incorporar l’edifici en un ruta guiada que sortirà del monestir de Sant Jeroni

L’ermita de Sant Climent, a la serralada de Marina, dins del terme de Badalona, ha recuperat els esglaons de l’entrada, que s’havien anat perdent per l’erosió i l’incivisme d’alguns excursionistes. Els artífexs que l’ermita torni a tenir un accés digne són els voluntaris de la secció de patrimoni històric del Centre Excursionista de Badalona (CEB) que, d’aquesta manera, reprenen la tasca de l’entitat iniciada fa dècades i prenen el relleu de l’Associació per a la Conservació de les Ermites de Canyet, que durant anys ha vetllat per mantenir en bones condicions el patrimoni arquitectònic a l’entorn del monestir de Sant Jeroni de la Murta.

L’ermita de Sant Climent va ser construïda durant el segle XVII per monjos de Sant Jeroni de la Murtra, que la feien servir com a espai de recer temporal i hi pujaven a resar. Té una planta rectangular amb capçalera semicircular i al davant s’hi conserva un fragment de pilar que hauria format part d’un porxo ja desaparegut. El CEB va restaurar l’interior a finals dels anys 70, tot i que avui torna a necessitar millores. És per això que des de la secció de patrimoni històric del CEB buscaran subvencions per poder tirar endavant els treballs necessaris. “Volem dignificar el patrimoni arquitectònic de la serralada de Marina i donar-lo a conèixer”, explica Montse Estrada, integrant del grup, que hi afegeix que a partir de l’any vinent tenen la intenció de començar a oferir visites guiades des del monestir fins a les ermites de Sant Climent i Sant Onofre. Per això treballen també en la recuperació del camí que uneix les dues ermites, al Parc Natural de la Serralada de Marina. Alejandro Escudero, del mateix grup, reivindica el treball fet pels veterans del CEB i celebra que en el projecte de mantenir viu aquest patrimoni de Badalona s’hi hagi implicat gent jove.

LA XIFRA

344
Anys
té l’ermita de Sant Climent, que va ser erigida pels monjos del monestir de Sant Jeroni de la Murta, l’any 1673.

LA FRASE

Volem dignificar el patrimoni arquitectònic de la serralada de Marina i donar-lo a conèixer
Montse Estrada
Integrant de la secció de patrimoni històric del CEB


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia