Massa teatre per a tan poc públic

Falset confia la gestió del Teatre de l'Artesana a una empresa municipal

«Costa molt tenir-lo obert i sempre està bastant buit quan s'hi programa alguna activitat.» El regidor municipal responsable de L'Artesana, Jordi Puxet, resumeix amb aquestes paraules les dificultats de gestió del teatre, que en la reobertura, l'any 2003, es proposava programar regularment espectacles teatrals i musicals de primer nivell produïts fora i, alhora, dinamitzar l'activitat cultural de grups de la comarca i ser la seu de congressos, conferències i exposicions. La recuperació de L'Artesana, que es va fundar l'any 1880, com a teatre municipal havia comportat una inversió de 2,48 milions d'euros i cinc anys d'obres. Si el projecte va ser costós, més ho ha resultat el manteniment, que ja és prou complicat en teatres de gestió professional de ciutats més grans que Falset.

Aquells objectius que s'havien marcat per a L'Artesana s'han dut a terme a mig gas, sobretot des de fa dos anys, amb el canvi de govern municipal: «Només quan hi ha pressupost es poden programar algunes actuacions de teatre, música i dansa. El que sí que estem fent des de fa un any i mig és una programació cinematogràfica regular en què projectem les pel·lícules que estan en cartellera arreu.» El mateix regidor admet que des del principi de l'actual mandat municipal, l'actuació s'ha minimitzat molt al teatre, ja que a penes s'han programat activitats des de l'Ajuntament.

Falset Obres i Serveis ja ha pensat en algunes línies d'actuació per al teatre, com ara una coordinació més òptima de les activitats que proposin les associacions, així com proposar abonaments de temporada, que permetrien tenir un públic fidel.

L'empresa, que és cent per cent municipal, haurà de compaginar la gestió teatral amb la del projecte de restauració de l'entorn del castell de Falset, un projecte pressupostat en uns 1,5 milions d'euros que es financen amb l'1% cultural del Ministeri de Foment i que es durà a terme en els quatre anys vinents.

Les intervencions començaran a la primavera amb la restauració del baluard oest, una actuació que tindrà una cura especial dels elements arqueològics i arquitectònics. Més endavant es restauraran les muralles, es renovaran els accessos i s'enjardinarà tota la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.