Música

CULTURA

Tornen els clàssics

El festival Clàssics L’Escala-Empúries s’obrirà diumenge amb ‘Spirit of Freedom’, un concert commemoratiu del centenari de la independència de Polònia

El festival Clàssics L’Escala-Empúries, que organitza des de fa més de dues dècades l’Associació Cultural Pau Casals , inaugurarà diumenge vinent una nova edició amb el concert Spirit of Freedom, que oferiran a l’església de Sant Martí d’Empúries (19 h) dos músics polonesos, el violinista Mariusz Monczak i el pianista Robert Adamczak, per commemorar el centenari de la independència de Polònia. El programa d’aquest concert inclourà obres de Chopin, Wieniawski, Paderewski i Szymanowski, quatre compositors polonesos que, en ple romanticisme, entre els segles XIX i XX, van decidir utilitzar la seva música per preservar l’esperit i la cultura de la seva nació sotmesa.

Clàssics L’Escala-Empúries inclou en aquesta edició un total de disset concerts que, a diferència d’altres festivals empordanesos, no es concentren únicament en els mesos d’estiu sinó que arriben fins a la fi d’any. La majoria dels concerts del festival tenen lloc a l’església de Sant Martí d’Empúries, amb només quatre excepcions: el concert Lluís Albert: cançons de tota una vida, un repàs a l’obra lírica d’aquest compositor escalenc (1923) a càrrec del tenor Josep Camós, la soprano Laia Frigolé i la pianista Ekaterina Gagkaeva que tindrà lloc el 19 de maig en el teatre del Centre Esportiu i Recreatiu (CER) de l’Escala; el concert de l’Orchestre de Chambre Français de París, dirigida per Horst Sohm, amb Eva León (violí) i Magda Rebacz (violoncel), que s’ha programat pel 16 d’agost a l’església de Sant Pere de l’Escala, i els dos concerts que tancaran el festival a la tardor, a l’Alfolí de la Sal: el que el tenor Jordi Mas i el pianista Miquel Jorbà dedicaran el 13 d’octubre al cicle de lieder La bella molinera, de Schubert, i el concert de Nadal que, el 8 de desembre, protagonitzaran la soprano Eva Ribas, la mezzosoprano Rimma Khismatullina i la pianista Anna Balvak.

Tot i que a l’església de Sant Martí d’Empúries es podrà gaudir de formacions de música de cambra molt variades, instrumentalment parlant, el piano serà un dels grans protagonistes del festival: el 28 d’abril hi actuarà el pianista italià Giovanni Umberto Battel, amb obres de Debussy i Ravel, i tindran lloc fins a tres concerts de piano a quatre mans, el més immediat dels quals serà el que oferiran Sandra Landini i Stefano Romani, el dia 30 de juny. El festival, patrocinat per l’Ajuntament de l’Escala, té entrades a preus assequibles, d’entre 12 i 21 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia