cultura

Un pati més obert

La Diputació obre el seu Pati Cultural, durant Temps de Flors, al teatre i la dansa i també a diverses entitats

El Pati Cultural, la programació d’espectacles gratuïts que la Diputació de Girona organitza en el seu claustre durant Temps de Flors, ha canviat d’orientació: de ser, en els últims anys, un escenari dedicat a les formacions del Conservatori de Música Isaac Albéniz, s’ha obert ara a altres arts escèniques com ara el teatre i la dansa. A més, també hi participaran intèrprets vinculats a diferents centres formatius, entitats i equipaments culturals no només de la ciutat de Girona, sinó també d’altres punts de les seves comarques, amb els quals col·labora la Diputació durant la resta de l’any.

El centre de formació teatral El Galliner, la Giorquestra, la Fundació Casa de la Música del Gironès (FCMG), l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles (FAEB) i el projecte Càntut d’Alter Sinergies, amb el seu festival a Cassà de la Selva seran, juntament amb el Conservatori i la Fundació Pau Casals del Vendrell –amb la qual col·labora la Diputació com una “acció de país”–, els protagonistes d’aquest Pati Cultural, presentat pel vicepresident Albert Piñeira i la cap del servei de cooperació cultural, Marta Pi.

En total s’han programat deu actuacions gratuïtes, gairebé totes a les set de la tarda, amb una capacitat de 150 localitats: el dissabte 12 hi actuarà la violoncel·lista Mariona Camats, guanyadora de la beca internacional Pau Casals 2016; el diumenge 13 serà el dia del Conservatori, amb l’Ensemble de Guitarres (12 h) i els cors Vivace i Allegro (19 h); el dilluns 14, l’AGT i El Galliner hi representaran Crit, inspirada en l’Antígona de Sòfocles; el dimarts 15, el quartet Gio Solistes interpretarà el Rèquiem de Mozart; el dimecres 16 hi actuarà el Black Music Combo (FCMG); el dijous 17, el grup banyolí Germà Negre hi actuarà en representació del Càntut; el divendres 18 s’hi podrà veure Pessics de Broadway (EMMG); el dissabte 19 hi actuarà la Jove Companyia de Dansa Contemporània de Celrà, i el diumenge 20, Cor de Teatre Joves (FAEB) representarà Enamorats de Shakespeare. A més, del 12 al 25 de maig es podrà veure al claustre l’exposició Incisions, de Domènec Fita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia