cultura

Nassos vermells per a la llibertat

La 7a Fira del Clown de Vilanova de la Muga premia Jordi Pesarrodona com a Pallaso de l’Any 2018

Durant el dia es podrà gaudir d’una vintena d’activitats, entre espectacles i tallers diversos

La 7a Fira del Clown de Vilanova de la Muga se celebra avui amb una edició més reivindicativa que mai. Aquest any, el pallasso i polític Jordi Pesarrodona rebrà el guardó de Pallaso de l’Any 2018 (18.30 h al passeig Empordà), en reconeixement de la seva trajectòria professional, així com per la seva defensa dels drets democràtics i la rellevància que va suposar la seva imatge amb el nas vermell, complement identificatiu dels pallassos. El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del clown. Anteriorment han estat premiats pallassos com Claret Papiol, Pepa Plana i Joan Montanyes Monti, i organitzacions com l’ONG Pallassos Sense Fronteres i les companyies de pallassos d’hospital Pallapupes i XaropClown.

A banda de l’entrega del guardó, al llarg del dia s’organitzaran diferents tipus d’activitats i tallers, tots relacionats amb el món dels pallassos i les arts circenses. El públic assistent podrà gaudir d’una quinzena d’actuacions distribuïdes en diversos escenaris on trobaran les últimes creacions de companyies i pallassos de gran renom com ara la Companyia Passabarret, Sabanni, Jam, Pere Hosta, Fèlix Brunet, Circ Xic i Circo Los. Els tallers han estat organitzats per l’Escola de Circ de la Bisbal i el presentador d’aquest any serà el pallasso Pep Callau, speaker oficial del FC Barcelona. També cal destacar una de les activitats més esperades, que se celebra per cinquè any consecutiu: la Cursa de Sabatots Memorial Joan Montanyes, en què pallassos d’arreu correran amb les mítiques sabates que els caracteritzen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda