Altres

Disseny, art, creació i tecnologia... en grup

Les llibreries literàries fa anys que busquen lectors i volum de negoci a còpia de fer activitats com ara clubs de lectura, rodes de premsa i, sobretot, presentacions. Què pot fer, però, una llibreria com la Hispano Americana, especialitzada en llibres tècnics i científics? Anar un pas més enllà i crear un espai pioner, Bits & Books, presentat ahir.

Jeroni Boixareu, gerent de la llibreria i de l’editorial Marcombo, afirma: “Volem mantenir l’àmbit de la cultura tècnica i científica relacionada amb els llibres, però aportant nous elements, com ara tallers, cursos i un espai similar a un coworking.”

La iniciativa –“que jo sàpiga, única a l’Estat espanyol i només n’he vist alguna de semblant a Londres”, afirma Boixareu– parteix, entre altres fonts d’inspiració, de la tendència pedagògica Steam (acrònim anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques). “Per això hem afegit un espai de creació complementari a la llibreria tècnica”, explica Ferran Fàbregas, gestor de projectes.

Situat a la Gran Via, 594, davant la Universitat de Barcelona, als 80 metres quadrats de la llibreria Hispano Americana s’hi han sumat 100 metres més del nou espai i d’aquí a un any tindran 150 metres quadrats més en un soterrani que actualment fan servir de magatzem, detalla Boixareu. La inversió, de moment, és de 70.000 euros.

Una altra de les tendències que segueixen és el fenomen maker, és a dir, fer-se les coses un mateix. I ho demostren amb les prestatgeries i taules de fusta que ells mateixos han dissenyat i construït. “Bits & Books no és només un espai per venir a aprendre adults i nens, gent amb coneixements avançats o neòfits; pots compartir coneixements, crear i dissenyar i endur-te tot el que construeixis”, explica Fàbregas. Per això tenen diferents aparells per treballar en 3D i material relacionat amb la robòtica, la programació, el disseny, la domòtica...

Els preus de les diverses activitats diàries en grups d’un màxim de 10 persones són molt assequibles. I l’entusiasme de Boixareu i Fàbregas, contagiós. I els llibres? “En algunes activitats és fàcil que venguem uns quants llibres”, comenta Boixareu. I és que, més que un negoci, és una aposta cultural que pretén “una democratització tecnològica”, com afirma Fàbregas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA