Música

De La Fura al Mar

Després de la reestrena de ‘Manes’, Portalblau es trasllada al Mar d’en Manassa, on divendres actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés

El Festival Portalblau de l’Escala va causar furor aquest cap de setmana amb la reestrena de Manes, l’espectacle de La Fura dels Baus que als anys noranta va sacsejar l’escena artística i que ara en fa un revival de cara a la celebració dels seus quaranta anys de trajectòria. Els espectadors de Portalblau van ser els primers a tornar a veure aquest espectacle de teatre físic en què el públic comparteix espai amb els actors i amb una escenografia en constant moviment. Diferents metàfores com el naixement, la mort, el sexe i el menjar vertebren aquest muntatge que juga amb l’efecte sorpresa i la vulnerabilitat del públic, que no sap mai què passarà, ni com reaccionaran els intèrprets.

Al Mar d’en Manassa

Després d’aquest espectacle teatral i les actuacions de Halldor Mar i Quico Pi de la Serra dins el cicle Do Re Vi, ara l’escenari musical es traslladarà a l’emblemàtic Mar d’en Manassa, on el festival ja afronta la recta final programant quatre concerts de gran format de dijous a diumenge. Petitet i la seva Rumba Simfònica seran els primers a actuar amb una proposta que, en la seva estrena, va vendre totes les localitats al Gran Teatre del Liceu i va fer emocionar i ballar el públic.

Pel divendres 27 de juliol hi ha programada l’actuació del duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, que presentaran el seu àlbum 45 cerebros y 1 corazón. Dissabte serà el torn d’un dels plats forts de l’onzena edició del festival, amb la presència a l’escenari de la cantaora Estrella Morente, que presentarà un espectacle únic en què farà un recorregut per les seves peces i temes preferits acompanyada per dos guitarristes, un percussionista i un cor de palmeros. I la banda barcelonina Mishima serà l’encarregada de tancar diumenge Portalblau amb el seu vuitè disc, Ara i res, que aposta per la contundència en el so i una cura especial en les lletres.

Espectacles al carrer

El mateix diumenge, l’espectacle de dansa de la companyia Dansa en Blanc tancarà també el cicle Portalblau al carrer que s’ha posat en marxa aquest any. La companyia local de l’Escala actuarà per primer vegada al festival amb el seu espectacle de dansa contemporània N’Orfeu, una peça que narra la mitològica formació de la península del cap Norfeu, al cap de Creus. Amb aquesta proposta, la companyia vol transmetre un missatge positiu: el de l’amor per la natura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia